Analýza: retailoví investoři si více hlídají rizika a reputaci brokerů

Analýza mezinárodního recenzního portálu brokerů Trader-magazine.com ukázala, že nejnavštěvovanější sekcí portálu jsou Podvody & varování. V této rubrice upozorňuje redakce uživatele, mezi které patří především retailoví obchodníci na kapitálových trzích, na nekalé praktiky některých brokerů i podvodných organizací a schémat. Radí uživatelům, čeho se vyvarovat a které základní informace o brokerovi si má obchodník ověřit, než s ním uzavře smlouvu.

Poptávku po vzdělávání a návodech, včetně informací, jak si vyhodnotit rizika, potvrzují i samotní brokeři. "Mezi nejžádnější informace od začínajících obchodníků patří nejen dotazy na fungování platforem, jako je MetaTrader, ale právě i srozumitelný popis, jak funguje finanční páka nebo co konkrétně znamenají CFD, tedy rozdílové smlouvy," uvedl v redakční anketě Michal Dvořák, hlavní analytik Tradecentrum.

Trader-magazine.com

Trader-magazine je internetový magazín o světě obchodu, financí a investic. Přináší důležité zprávy z domova i ze světa. Není ale jen zpravodajským webem, snaží se pomáhat čtenářům na poli financí a investic. Najdete zde recenze brokerů a jejich srovnání, edukativní články a také třeba varování před podvodníky.

Kontakt: info@trader-magazine.com

Klíčová slova ČR-trh-internet-média-firmy-Media:list

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Obchod, marketing
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.