Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Sport

Strýcová titul ve čtyřhře na Australian Open nezískala, ve finále se spoluhráčkou uhrála jen tři gemy

Barbora Strýcová ve finále ženské čtyřhry se spoluhráčkou Sie Šu-wej. foto: ČTK/AP

Aktualizujeme
Melbourne - Tenistka Barbora Strýcová deblový titul na Australian Open nezískala. S tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej jako turnajové jedničky prohrály v pátečním finále v Rod Laver Areně s druhým nasazeným maďarsko-francouzským párem Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová 2:6 a 1:6.
  8:21aktualizováno  8:48

Česká tenistka v pondělí přijde o pozici deblové světové jedničky, kterou s krátkou pauzou drží od triumfu na trávě v All England Clubu. V čele žebříčku ji vystřídá spoluhráčka Sie Šu-wej, jež se na trůn vrátí skoro po šesti letech.

Poslední českou vítězkou čtyřhry v Melbourne zůstává Lucie Šafářová, která uspěla před třemi lety s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Šťastné vítězky Australian Open - Timea Babosová (vlevo) a Kristina Mladenovicová.

Třiatřicetileté Strýcové finále nevyšlo. Ani jednou ze čtyř příležitostí si neudržela servis a více než jindy chybovala na síti i při returnech. Sie Šu-wej přišla o servis dvakrát a jednoznačné finále skončilo po hodině a dvanácti minutách. Mladenovicové s Babosovou podlehly stejně hladce jako loni ve finále Turnaje mistryň.

Babosové a Mladenovicové se na Australian Open nadmíru daří. Předloni zde získaly první společný grandslamový titul a loni prohrály až ve finále.

Výsledky Australian Open:

Čtyřhra - finále:

Mladenovicová, Babosová (2-Fr./Maď.) - Strýcová, Sie Šu-wej (1-ČR/Tchaj-wan) 6:2, 6:1.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...