Hlavní obsah

Škoda založila v Indii čtvrtý DigiLab, bude vyvíjet technologie

Škoda Auto DigiLab založila svou čtvrtou pobočku v indickém městě Pune. DigiLab bude podporovat hlavní podnikání společnosti Škoda Auto Volkswagen India vývojem digitálních a mobilních řešení, uvedla automobilka Škoda Auto. DigiLab funguje také v Praze, izraelském Tel Avivu a čínském Pekingu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Továrna Škoda Auto v Kvasinách

Článek

„Pokud jde o digitalizaci, Indie patří k průkopníkům v inovacích. Průměrný věk populace bude v roce 2025 pouhých 29 let. Většina našich zákazníků v Indii vyrostla s chytrými telefony a očekává mobilní služby přizpůsobené na míru a bezproblémové připojení v autě,” řekl předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier. Vyvíjet nové technologie bude podle něj DigiLab ve spolupráci s místními hi-tech společnostmi.

Zároveň s DigiLab India založila společnost Volkswagen IT Services India Private Limited specializované středisko vývoje softwaru se sídly v Gurugamu a Pune, středisko má globálně podporovat IT požadavky firmy a vyvíjet digitální řešení.

Škoda Auto poprvé vyrobila přes 900 tisíc aut za rok

Ekonomika

Obě aktivity budou podporovat projekt INDIA 2.0, který Škodovka vede pro celý koncern Volkswagen. Koncern Volkswagen potvrdil, že do projektu INDIA 2.0 investuje zhruba jednu miliardu eur (asi 25,3 miliardy korun).

Indický DigiLab bude úzce spolupracovat s inovačními centry automobilky v České republice, Izraeli a Číně. Technologie vyvinuté v Indii chce firma využívat po celém světě, kdekoliv to bude možné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám