Mercedes E60 stoupá na ceně. Za tuto ojetinu dáte jako za nový S-Class

                   

Některé vozy Mercedes vešly do dějin a staly se z nich legendární auta. Mezi ně můžeme klidně zařadit také model Mercedes-Benz E500. Ten se stal jasným symbolem devadesátých let. Každý, kdo v té době něco znamenal a měl peníze, tento vůz vlastnil. Už v té době auto zaujalo vzhledem, výbavou, ale také svým výkonem. Nešlo však o auto jediné.

Je to také Mercedes-Benz E60 AMG

Na co se však často zapomíná, to je vůz Mercedes-Benz E60 AMG. Tedy unikátní limitovaná edice klasického vozu, která už nebyla dostupná jenom tak každému. Dokládá to fakt, že bylo vytvořeno zhruba jenom 150 kopií. A tak je jasné, že kdo ho měl, byl pan někdo. A je i teď, protože auto celkem zajímavě stoupá na ceně.

Skutečně výjimečné auto

V klasické sériové verzi byl pod kapotou motor V8 o objemu 5 litrů a o výkonu 233 koní. Verze Mercedes-Benz E60 AMG však měla ještě něco lepšího. A to šestilitrový motor, který dokázal nabídnout výkon 376 koní. To ale nebyla jediná vylepšení, která se vozu týkala. Unikátní byla třeba sedmnáctipalcová kola, nebo změněný výfukový systém, který vozu pomáhal právě pokud šlo o jeho výkonnostní vlastnosti.

i

Z nuly na sto tak auto klidně zvládlo za 5,4 sekundy. Maximální rychlost činila 250 kilometrů v hodině, ale to hlavně proto, že na této hodnotě byla omezena. Jinak by daný automobil zvládl zcela určitě ještě více. Dále nechybělo audio Bose, sportovní sedačky, řada doplňků a na svou dobu špičkový výbava.

i

Cena je astronomická

Model Mercedes-Benz E60 AMG je aktuálně k prodeji v Nizozemsku a jeho cena je až astronomická. Byla stanovena na necelých 150 000 EUR, což je částka, která v přepočtu dělá asi 3 a třičtvrtě milionu. Tedy sumu, za kterou už lze pořídit nový, luxusní a špičkový Mercedes-Benz. Unikátní jako tento, který má výraznou červenou barvu a svůj charakteristický devadesátkový design nikdy nebude.

Diskuze Vstoupit do diskuze
70 lidí právě čte
Autor článku

Daniel Hamžík

Zobrazit další články