Nadšenec náhodou našel nejvíce ojetý Rolls-Royce na světě, neřídí ho žádný boháč

Není obvyklé, aby Rolls-Roycy najížděly velké porce kilometrů a pokud se to přece jen stane, používá je pro denní ježdění někdo velmi bohatý. Nejvíce ojetý moderní Rolls nikoli.
  1. Autoforum.cz
  2. Rubriky a sekce
  3. Zajímavosti

Nadšenec náhodou našel nejvíce ojetý Rolls-Royce na světě, neřídí ho žádný boháč

2.2.2020 | Mirek Mazal

Nadšenec náhodou našel nejvíce ojetý Rolls-Royce na světě, neřídí ho žádný boháč

/

Foto: Archiv Autoforum.cz

Není obvyklé, aby Rolls-Roycy najížděly velké porce kilometrů a pokud se to přece jen stane, používá je pro denní ježdění někdo velmi bohatý. Nejvíce ojetý moderní Rolls nikoli.

Tyler Hoover, kterého známe hlavně z videí zachycujících jeho dobrodružství s nejlevnějšími ojetinami svého druhu, trávil dovolenou na Bahamách. Polehávání u bazénu s koktejlem v ruce se mu asi zajedlo, a tak místo užívání si neomezené konzumace občerstvení většinu týdne posedával v dohledu flotily hotelových Rolls-Royců. Vrchol luxusu slouží podniku jako taxi, nejčastěji se okřídlená soška prohání po trase mezi letištěm a turistickým rezortem.

Hoover s manželkou využili nestandardního letištního transferu a po usednutí do Ghostu si fanda benzínu ihned začal prohlížet interiér nejvyšší úrovně. Zaujala ho palubní deska ozářená chybovou hláškou o nedostatku oleje a zásoba maziva u spolujezdce. Hotelový řidič ochotně vysvětlil, že vůz z roku 2010 patří mezi nejstarší kousky z flotily a po letech v nasazení vyžaduje občas dolít trochu maziva.

Muž často se pohybující mezi ojetými vozy nemohl přehlédnout opotřebované tlačítko startování, stejně jako místy rozvolněný a ošoupaný interiér, který podlehl místnímu klimatu a podmínkám užívání. Hodně mu jeho cesta na dovolenou, kde usedl do Ghostu s rozsvícenou kontrolkou nedostatku oleje, připomínala jeho vlastní zkušenosti, které získal při koupích desítek a možná už stovek nezřídka ve zbídačeném stavu. Celé čtyři dny tak se zaujetím sledoval práci řidičů nejluxusnějších sedanů světa.

Při návratu chtěl Hoover zažít ještě poslední jízdu králů, proto uvítal šanci přepravy novějším Rolls-Roycem z roku 2015 v lepším stavu. Proběhla stejná prohlídka aristokratické kabiny, ale přístrojovka tentokrát zaujala úplně jinou signalizací. Počítadlo vzdálenosti ukazovalo neobyčejně vysoké číslo ujeté vzdálenosti s ohledem na velikost ostrovu o rozměrech 20 x 7 kilometrů.

Poslíček se rozpovídal o servisování vozů v hotelové garáži, jen případy náročných potíží řeší automobilka pomocí autorizovaného technika. Nakonec prozradil i nájezd desetiletého Ghostu z úvodu dovolené. Léta používaná limuzína má na tachometru téměř 200 tisíc mil, což je v přepočtu skoro 322 tisíc kilometrů.

Podle samotného Rolls-Roycu jde o nejvíce ojetý moderní Phantom na světě. I když podobná kilometráž obecně není až tak výjimečná, na vozy této značky jde o zcela neobvyklou porci - nejvíce ojetý kus v evropském prodeji má v tuto chvíli najeto 229 tisíc km a i ten je raritou. Přes 320 tisíc km je vážně výjimečná porce na opulentní limuzínu, se kterou majitelé obvykle najetou nanejvýš pár desítek tisíc kilometrů a pak ji pošlou do světa k obvykle ještě méně aktivnímu vlastníkovi.


Nadšenec náhodou našel nejvíce ojetý Rolls-Royce na světě, neřídí ho žádný boháč - 1 - Nejojetejsi Rolls Royce Ghost z Baham 01Nadšenec náhodou našel nejvíce ojetý Rolls-Royce na světě, neřídí ho žádný boháč - 2 - Nejojetejsi Rolls Royce Ghost z Baham 02
Letištní taxi značky Rolls-Royce. Fialový Ghost ujel přes 320 tisíc kilometrů, a občas tak potřebuje dolít olej i mezi servisy

Zdroj: Autotrader

Mirek Mazal

Všechny články na Autoforum.cz jsou komentáře vyjadřující stanovisko redakce či autora. Vyjma článků označených jako inzerce není obsah sponzorován ani jinak obdobně ovlivněn třetími stranami.