Klavírista Matyáš Novák má nové zastoupení. Jeho manažerkou je Jana Dioszegi z agentury KINSKÝ Art Media

Vítěz mnoha domácích i zahraničích klavírních soutěží, jednadvacetiletý Matyáš Novák

Vítěz mnoha domácích i zahraničích klavírních soutěží, jednadvacetiletý Matyáš Novák

Geniální klavírista, talent z Hradce Králové Matyáš Novák má nové zastoupení. Jeho manažerkou a PR manažerkou se stala Jana Dioszegi. Ta patnáct let pracovala jako manažerka houslisty Pavla Šporcla. Matyáše Nováka, který se aktuálně připravuje na prestižní mezinárodní klavírní soutěž Franze Liszta v holandském Utrechtu, zastupuje Jana Dioszegi od začátku ledna, a to pod agenturou KINSKÝ Art Media. Jednatelem agentury je František Kinský, potomek jednoho z nejstarších českých aristokratických rodů, majitel Nového zámku v Kostelci nad Orlicí a průvodce dokumentárního cyklu Modrá krev.

Vítěz mnoha domácích i zahraničích klavírních soutěží, jednadvacetiletý Matyáš Novák, student HAMU ve třídě Ivana Klánského a věhlasné klavírní akademie Incontri col Maestro v italské Imole ve třídě Borise Petrushanského, se aktuálně připravuje na semifinále 12. ročníku mezinárodní soutěže Franze Liszta, kam postoupil z výběrových předkol spolu s dalšími 13 klavíristy z celého světa. Koncertuje v Čechách i ve světě, v roce 2017 debutoval v legendární newyorské Carnegie Hall, vyniká svým velkým a všestranným rozhledem i netradičními zájmy. Chová slepice, pěstuje zeleninu, miluje jízdu vlakem a jízdní řád nepotřebuje, vede ho totiž ve své jedinečné paměti.

"Matyáš je v mnoha směrech mimořádně talentovaný. Zastupovat umělce je velká odpovědnost. Proto jsem o takovém úvazku po patnácti letech u Pavla Šporcla, kde jsem získala velké zkušenosti, za které jsem Pavlu Šporclovi nesmírně vděčná, neuvažovala. Koncem loňského roku jsem ale v zámku Kinských uslyšela hrát na klavír Matyáše Nováka tak, jak jsem snad do té doby nikdy neslyšela. Erudovaně a s velkou řečnickou dovedností, sečtělostí a přehledem svůj koncert komentoval. Od svého příjezdu do Kostelce nad Orlicí vystupoval s vrozenou skromností a pokorou. Po čase mě Matyáš pozval na svůj tradiční adventní koncert v Petrof Gallery v Hradci Králové. A tady se jen první dojem ze setkání v Kostelci nad Orlicí opět potvrdil. Děkuji Matyášovi za důvěru. Je to pro mě velká výzva. A navíc jsme oba hrdí Hradečáci," upřesňuje vznik spolupráce Jana Dioszegi s díky za dosavadní práci kolegy Romana Janků, který se svojí agenturou Matyáše Nováka zastupoval od roku 2015 do listopadu loňského roku.

Jana Dioszegi se v branži pohybuje celých dvacet let. Sama je absolventkou Konzervatoře Brno v oboru hra na housle. Manažerku Pavla Šporcla vykonávala patnáct let. V jeho agentuře mj. připravila dvanáct zcela vyprodaných turné. Spolupráci s houslistou předcházely její zkušenosti redakční, moderátorské, pracovala rovněž jako PR manažerka Filharmonie Hradec Králové. Od července minulého roku pracuje pro agenturu KINSKÝ Art Media, která provádí kulturní akce, mediální servis, ale především se zaměřuje na koncerty klasické hudby a přivádí do kosteleckého zámku Kinských nejlepší české sólisty a interprety.

"Matyáš Novák je naprosto výjimečný mladý muž, velmi výrazný talent. Poprvé jsem ho slyšel u nás na zámku koncem loňského roku. Byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. Matyáš vyniká svojí všestrannou geniální pamětí, obsáhne ohromný repertoár a velmi rychle se učí nový. I proto v něm vidím nejen ojedinělého sólistu, ale jednou třeba i dirigenta. Nepochybně má před sebou velkou budoucnost. S radostí se na jeho dalším uměleckém růstu budeme podílet," říká jednatel agentury František Kinský, potomek kostelecké větve Kinských z Vchynic a Tetova a průvodce oblíbeného dokumentárního cyklu Modrá krev.

"Vždy pro mě bylo důležité spolupracovat s lidmi, kteří jsou mi inspirací a vzorem nejen z profesního, ale i z lidského hlediska. Jana Dioszegi a pan František Kinský spojení odborných a morálních kvalit beze zbytku naplňují. Ze spolupráce s agenturou KINSKÝ Art Media mám velkou radost," dodává ke spolupráci Matyáš Novák.

www.matyasnovak.eu

www.facebook.com/matyasnovakpianist

www.kinskyartmedia.cz

www.facebook.com/kinskyartmedia

Video: Matyáš Novák – Ch. Gounod / F. Liszt: Waltz from Faust https://www.youtube.com/watch?v=ggOWbDeOzDY

Klíčová slova ČR-hudba-firmy-KINSKÝ Art Media

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.