5 nejhorších komedií uplynulé dekády

05.02.2020

V poslední době jsme se poměrně často věnovali zdařilým a úspěšným filmům, které oslnily nejen kritiku, ale i běžné diváky. Dnes se však podíváme na opačný konec tohoto spektra. V dnešním článku se totiž zaměříme na filmy, jejichž zhlédnutí bychom nepřáli ani tomu největšímu nepříteli.

Společně se vstupem do nového desetiletí se proto ohlédneme za tím uplynulým a připomeneme si to nejhorší, co si na nás filmoví tvůrci připravili v žánru „komedie“. Smát se však rozhodně nebudete, naopak budete rádi, pokud vám nezbydou jen oči pro pláč.

5. Fred: The Movie

Pokud jste měli to štěstí, že vás první snímek dnešního seznamu minul, můžete si blahopřát. I poměrně shovívaví uživatelé tuzemského hodnotícího serveru ČSFD jej ohodnotili nuznými 16 %, což je při přihlédnutí ke „kvalitám“ filmu s názvem Fred: The Movie ještě hodně dobrý výsledek.

Fred je youtuberem, který postavil svou internetovou slávu na výstředním vystupování a svém otravném hlasu. Fred se vydává hledat svou lásku, která se odstěhovala o pár bloků dál. Hlubší příběh film nenabízí a je tak spíše jen sérií velmi trapných skečů Lucase Cruikshanka (26), který Freda ve filmu hraje.

Fred jako postava původně skutečně vzniknla na Youtube jako projekt mladého tvůrce. Své internetové úspěchy se rozhodl přenést i na filmová plátna, což se mu navzdory tristní kvalitě těchto počinů poměrně podařilo. Po Fred: The Movie totiž vznikly i další dva (snad ještě horší) filmy, a to Fred 2: Night of the Living Fred a Camp Fred.

4. Děda je lotr

Přestože komedie Fotr je lotr a Jeho fotr, to je lotr! nejsou žádnými komediálními skvosty, jedná se o průměrné filmy, u kterých se čas od času alespoň pousmějete. Pokud vás však tyhle komedie bavily a narazili jste na snímek s názvem Děda je lotr, mějte se na pozoru. Přestože i tady hraje jednu z hlavních rolí Robert De Niro (76), rozhodně nejde o pokračování původní série.

Snímek z roku 2016 získal podobný název pouze díky českému překladu a na úspěchu původních filmů tak jen vesměs parazituje. Přestože je De Niro velkým hercem, který má na svém kontě řadu nezapomenutelných rolí, sem tam se mu podaří natočit naprostou slátaninu, a právě Děda je lotr je toho „zářným“ příkladem.

De Niro hraje ve filmu dědečka Zaca Efrona (32), se kterým se po smrti své ženy vydává na svou poslední velký mejdan. Oba dva herci mohou film kvůli jeho trapným a přisprostlým vtipům, nezábavnému ději a stupidnímu scénáři považovat za nejhorší počiny svých kariér. A že měl Děda je lotr ve filmografiích obou hvězd velmi silnou konkurenci.

3. Bucky Larson: Zrozen být hvězdou

První signál toho, že s největší pravděpodobností nepůjde o kvalitní filmový zážitek, je u dalšího snímku hned jeho název. Druhým a upřímně posledním, který byste měli potřebovat, abyste film přepnuli, je fakt, že film Bucky Larson: Zrozen být hvězdou vypráví příběh odpudivě vypadajícího syna dvou pornohvězd, který hledá slávu ve stejném oboru jako jeho rodiče.

Bucky Larson je filmem, který svými přihlouplými vtipy může bavit snad jen náctileté a ty, kteří za vrchol humoru považují tělesné zvuky. Podobně jako v případě Freda se tvůrci Buckyho spoléhají na to, že pokud má hrdina filmu zvláštní hlas, je jejich práce v podstatě hotova. Jinak si nedokážeme vysvětlit až trestuhodný nedostatek úsilí, se kterým snímek z roku 2011 vznikl.

Celá zápletka je přitom postavena na jediném vtipu. Bucky totiž pro svou zvolenou kariéru postrádá dostatečnou, ehm, „výbavu“.

2. Holmes a Watson

Každý má svou oblíbenou verzi příběhů o tom nejlepším detektivovi světa. Existuje totiž nespočet různých zpracování nejslavnějších příběhů Arthura Conana Doylea a ty nejstarší sahají až k počátkům minulého století. Ani v současnosti není o kvalitní zpracování detektivek Sherlocka Holmese nouze. Ať už se vám líbí seriálová verze od BBC nebo hollywoodské filmy s Robertem Downeym Jr. (54) v hlavní roli, každý Holmes má co nabídnout. Každý kromě komedie Holmes a Watson.

V tom se role proslulého detektiva ujal Will Ferrell (52), který je známý pro své role naprostých idiotů. Tvůrcům zřejmě přišlo k popukání udělat z jedné z nejchytřejších postav světové literatury totálního blbce, který si nedokáže poradit ani s běžnými situacemi. Aby v tom však Sherlock nebyl sám, dostal k ruce i svého věrného (obdobně stupidního) přítele doktora Watsona, kterého si zahrál John C. Reilly (54).

Možná vás vzhledem k příšerným kvalitám filmu překvapí fakt, že snímek Holmes a Watson obdržel čtyři slavná ocenění. Můžeme vás však uklidnit, jelikož šlo o takzvané Zlaté maliny, které se udělují těm nejhorším filmům roku. Holmes a Watson zvítězili v kategoriích nejhorší film, nejhorší režisér, nejhorší herec ve vedlejší roli a nejhorší remake.

1. Jack a Jill

Na konec seznamu nejhorších komedií uplynulého desetiletí jsme si nechali film, ve kterém hraje král trapných komedií, a todokonce hned dvě role. Nedávno jsme vyzdvihovali jeho nejnovější počin s názvem Drahokam, ve kterém se vymyká ze svých typických rolí dobrosrdečných hlupáků, ale jde skutečně jen o výjimku, která potvrzuje pravidlo.

Většina rolí Adama Sandlera (53) totiž vypadá jako ty, které ztvárňuje ve filmu s názvem Jack a Jill. Sandler zde hraje dvojčata Jacka a Jill, kteří se navzájem nenávidí a čas spolu obvykle tráví pouze na Den díkuvzdání. Jill však u Jacka tentokrát nezůstane jen přes víkend, ale zdá se, že mu chce jeho život ničit na co nejdelší dobu. Jack tak musí vymyslet komplikovaný plán, jak se své nenáviděné sestry zbavit.

Snímek Jack a Jill je často považován za nejhorší komedii historie, o čemž svědčí i počet Zlatých malin, které dokázal film posbírat. Zatímco se Holmes a Watson zatavili na čtyřech anticenách, Jack a Jill jich posbírali hned deset.

(tod)

Fandím
9 fanoušků
Nesnáším
5 antifanoušků
Celebrity:
Robert De Niro, Zac Efron, Will Ferrell, Adam Sandler

Filmy:
Jack a Jill, Bucky Larson: Zrozen být hvězdou, Fred: The Movie

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
americké komedie, Robert De Niro role, Robert De Niro filmy, Adam Sandler filmy, Bucky Larson, Děda je lotr, nejhorší komedie, špatné komedie, Zac Efron komedie, Robert De Niro komedie, Jack a Jill, Adam Sandler komedie
TOPlist