PORR vstupuje do roku 2020 úspěšnou emisí hybridních dluhopisů v hodnotě 150 mil. eur

- Finanční objem ve výši 150 mil. eur překročil naše očekávání

- Úroková sazba 5,375 % je díky vysoké poptávce nižší než u předchozích emisí

- Částečný zpětný odkup hybridních dluhopisů z roku 2017

Společnost PORR AG úspěšně dokončila emisi podřízených dluhopisů (hybridní dluhopisy), včetně předběžného částečného výkupu podřízených dluhopisů vydaných roku 2017. Z podřízených dluhopisů vydaných roku 2017 byly celkově zpětně odkoupeny dluhopisy přibližně za částku ve výši 25,7 mil. eur. Zároveň byl vložen nový podřízený dluhopis ve výši 150 mil. eur s národními a mezinárodními institucionálními investory.

Podařilo se rozšířit investorskou základnu společnosti PORR, optimalizovat úrokové sazby a zajistit dlouhodobé financování prostřednictvím nového hybridního dluhopisu. Emise byla výrazně přepsána a úroková sazba mohla být kvůli vysoké poptávce stanovena na spodní hranici cenového rozpětí ve výši 5,375%. Nový hybridní dluhopis má neomezenou dobu platnosti s možností předčasného splacení emitentem po pěti letech (hybridní/podřízený dluhopis).

Výtěžek z emise má být použit k posílení kapitálové základny, k optimalizaci bilanční struktury a zejména k refinancování hybridního dluhopisu vydaného v roce 2017, pro obecné potřeby podniku a pro účely (re)financování. Výtěžek z emise je rovněž určen na podporu obecné strategie růstu, ale především akviziční strategie společnosti PORR, založené na dalších akvizicích malých a středních podniků v nadcházejícím období.

"Velice nás potěšilo, že se nám znovu úspěšně podařilo umístit tento nový hybridní dluhopis, a že kromě dosavadních investorů vyjádřili společnosti PORR a její strategii důvěru také noví investoři," byl úspěchem emise dluhopisů potěšen Karl-Heinz Strauss, CEO společnosti PORR.

Tisková zpráva je k dispozici ke stažení na odkazu: PORR Newsroom.

S vašimi dotazy se prosím obracejte na:

Karl-Heinz Strauss

CEO

PORR AG

T +43 50 626-1001

M +43 664 626-1001

comms@porr-group.com

S dotazy ohledně emise hybridních dluhopisů se obracejte na:

Alfred Gabler

Vedoucí Group Treasury

PORR AG

T +43 50 626-1500

alfred.gabler@porr.at

Kontakt pro IR:

Milena Ioveva

Vedoucí Investor Relations & Strategie

PORR AG

T +43 50 626-1763

ir@porr-group.com

Kontakt pro tisk:

Cornelia Harlacher

Head of Media Relations & Digital Communications

PORR AG

M +43 664 626-5698

comms@porr-group.com

Klíčová slova Rakousko-stavby-hospodářství-finance-firmy-PORR

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Finance, ekonomika
Stavebnictví, bydlení a reality

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.