Hlavní obsah

Poslední sklenička vína, vařečkou na zadek a bezbolestná smrt. Prezident Zeman v rozhovoru pro ČRo

Novinky, zpe
Praha

Prezident Miloš Zeman poskytl rozhovor Českému rozhlasu. S moderátorem Xaverem Veselým nerozebírali politiku, ale například to, kdo prezidenta budí nebo jak byl vychováván.

Foto: twitter Jiřího Ovčáčka

Miloš Zeman při rozhovoru pro ČRo s Lubošem Xaverem Veselým.

Článek

Zeman doposud poskytoval pravidelné rozhovory řediteli Televize Barrandov Jaromíru Soukupovi. Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka se ale vyčerpal potenciál a pořad Týden s prezidentem skončil.

Zeman dostal kytici růží od ženy, se kterou přišel v penzionu Jitřenka o panictví

Koktejl

S Xaverem Veselým prezident řešil především lifestylová témata. Zeman například popsal, že si večer dává poslední skleničku vína s ochrankou. Vzpomínal také na své mládí a svoji matku, která byla učitelkou a dávala mu vařečkou na zadek.

Zeman u Soukupa skončil. Pořad se vyčerpal, tvrdí Ovčáček, který tam taky skončil

Domácí

Dalším tématem byl koronavirus. Zeman řekl, že by se víc bál chřipky. „Kdybych se bál každé epidemie, co se objeví, tak bych se musel bát SARS nebo eboly. Přitom by bylo mnohem logičtější se bát chřipky, ta ročně zabije asi dva tisíce lidí,“ konstatoval Zeman.

Hrad odráží informace, že Zeman v mládí zkusil LSD. Ovčáček je blbej, kontruje Šiklová

Domácí

Dodal, že si váží těch, kdo Číně pomáhají dobrovolně. Ocenil ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD), že navrhl vládě, aby Číně poskytla 10milionovou pomoc.

Zeman přemýšlí o smrti

Moderátor se Zemana ptal, jestli přemýšlí o smrti. „To víte že ano, v mém věku to je normální. Každý si přeje, aby umřel ve spánku a aby ho nic nebolelo,“ odpověděl prezident.

Zeman: Cítím se dobře, když mám v Lánech pyžamový den

Domácí

To, že si někteří Zemanovi odpůrci přejí jeho smrt, ho prý nemrzí. „Částečně to patří k mojí profesi a nejsem v tom zdaleka sám. Já si spíš myslím, že ti různí Šarapatkové, Polčákové nebo Hřebejkové tak jsou svým způsobem hodni soucitu. Nenávist, která z nich prýští, tak jim kazí nejen zažívání, ale i charakter,“ prohlásil prezident.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám