Karel Havlíček (za ANO)

Karel Havlíček (za ANO) | foto:  Michal Šula, MAFRA

Ministr Havlíček: ČEZ zvažuje na severu Čech postavit továrnu na baterie

  • 57
Podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka zvažuje energetická společnost ČEZ, že v příštích několika letech postaví v severních Čechách továrnu na lithiové baterie pro auta. Má jít o jednu z největších investic tohoto druhu ve střední Evropě. Podle ČEZ zatím nepadlo konečné rozhodnutí.

Na výrobu baterií chce firma spolu s investory z automobilového průmyslu využívat lithium z oblasti Cínovce v Krušných horách. Havlíček to ve středu řekl při návštěvě Berlína.

Kontrolu nad těžbou lithia by ČEZ měl získat do 31. března, pokud dobře dopadne výzkum v oblasti. Jde především o to, jestli je možné oddělit lithium od slídy. V německé části regionu, kde je asi třetina zdejších zásob tohoto kovu, se už těží. O „nesmírně zajímavý a cenný zdroj“ jde podle Havlíčka i pro Česko.

„To samo o sobě ještě není všechno, protože ta logika by měla postupovat tak, že ČEZ by měl v budoucnu – a to je důležitá zpráva – v regionu severních Čech, tedy v regionu, který je postižen uhlím, vybudovat takzvanou gigafactory,“ uvedl ministr za použití výrazu, kterým své továrny na baterie označuje americký výrobce elektromobilů Tesla.

ČEZ se v poslední době na elektromobilitu orientuje stále více. „Zvažujeme různé projekty tykající se řady částí elektromobilního řetězce, jako například těžba lithia, uzavřeli jsme partnerství i se slovenským InoBat, který hodlá budovat továrnu na Slovensku. Zkoumáme také možnost výstavby továrny na baterie v severních Čechách,“ říká mluvčí ČEZ Roman Gazdík.

Tahanice o lithium jsou pryč, ČEZ se s těžaři domluvil na spolupráci

„Pro úspěšnou realizaci je nicméně nezbytně nutné vytvořit konsorcium ve spolupráci se zkušeným technologickým partnerem a zástupci automobilového průmyslu. ČEZ oslovil zástupce z obou oblastí a v současnosti jedná o zapojení do projektu s potenciálními partnery. Konečné rozhodnutí zatím nepadlo,“ doplňuje Gazdík.

Přesnou částku, na kolik by výstavba továrny měla přijít, Havlíček neuvedl, poznamenal ale, že jde o otázku „jednotek let“.

Podobné projekty mají nyní v EU prioritu v návaznosti na význam automobilového průmyslu i ochranu klimatu. Podporuje je Evropská unie, Evropská investiční banka i národní vlády. „Česká republika je jako významný výrobce automobilů logický kandidát pro rozvoj bateriového průmyslu. Bude důležité, zda se i pro projekty v Česku podaří vyjednat potřebné financování a podporu,“ říká Gazdík.

,