Světoví lídři čelí koronaviru mírovými rozhovory v Asii

Summit Univerzální federace míru (UPF): zleva bývalý prezident Albánie Alfred Moisiu, poradce libyjského prezidneta Dr. Fathi Noah, bývalý generální tajemník OSN Ban Ki Moon, Spoluzakladatel UPF  Dr. Hak Ja Han Moon, prezident Kambodže Hun Sen, viceprezidentka Filipín Leni Lobredo . (Photo credit: Graeme Carmichael)

Summit Univerzální federace míru (UPF): zleva bývalý prezident Albánie Alfred Moisiu, poradce libyjského prezidneta Dr. Fathi Noah, bývalý generální tajemník OSN Ban Ki Moon, Spoluzakladatel UPF Dr. Hak Ja Han Moon, prezident Kambodže Hun Sen, viceprezidentka Filipín Leni Lobredo . (Photo credit: Graeme Carmichael)

Univerzální federace míru hostí Světový summit 2020

Navzdory celosvětové panice kolem vypuknutí nákazy koronavirem cestovalo 7000 hlav států, podnikatelů, akademiků, zástupců médií a náboženských vůdců do výstavního centra KINTEX v Koreji, kde od 3. do 5. února probíhaly mírové rozhovory, kde přispěli svou odborností k řešení konfliktů na všech úrovních společnosti.

Univerzální federace míru (UPF) je architektem těchto rozhovorů s velkými hráči průmyslu za posledních 14 let. Federace UPF je nevládní organizace v obecném poradním postavení při Hospodářské a sociální radě OSN. Tato federace, založená v roce 2005 Son-mjong Munem a jeho manželkou Dr. Hak-ča Han Mun je celosvětovou sítí jednotlivců a organizací, které se věnují budování světa míru zaměřeného na univerzální duchovní a morální hodnoty.

Více než 2000 národních a 5000 regionálních zástupců vlád, parlamentů, náboženství, médií, akademických obcí, soukromého sektoru a občanské společnosti zastupujících 171 národů diskutovalo o tom, jak být lepšími správci našeho světa a obhajovat mírová řešení mnoha problémů, kterým čelíme.

Bývalý generální tajemník OSN Ban Ki Moon na svém zahajovacím plenárním zasedání ocenil organizaci UPF za mnoho inkluzivních programů a činností, které spojují lidi různého původu a víry a podporují mírová řešení složitých problémů světa.

Newt Gingrich, bývalý předseda Sněmovny reprezentantů Spojených států, uznal jedinečnost této příležitosti. „Je to připomínka toho, jak jsme všichni spojeni. Všichni jsme spojeni společným zájmem. Nedávné propuknutí nákazy koronavirem a požáry v Austrálii jsou připomínkou toho, proč potřebujeme hnutí lidí, kteří spolu pracují pokojným způsobem."

Dr. Mun ve svém projevu zakladatele uvedla, že prvním krokem k míru „je pochopit Boží podstatu a následovat Jeho vůli". Pokračovala: „Způsob, jak vyřešit klíčové problémy světa, je stát se skutečnými vlastními syny a dcerami Boha, našeho Nebeského rodiče."

Dalšími váženými řečníky byli: současný premiér Kambodže Hun Sen, viceprezident Filipín, současný místopředseda korejského národního shromáždění Hon. Lee Joo Young, Leni Robredo, bývalé hlavy států a vlád, Goodluck Jonathan z Nigérie, Stephen Harper z Kanady, Ch?ichi Date z Japonska, Felipe Gonzalez ze Španělska, Dominique de Villepin z Francie, Carl Bildt ze Švédska, Enda Kenny z Irska, Enrico Letta i Itálie a José Manuel Barroso z Portugalska.

„Bez vize Matky Mun, jejího vedení a absolutního odhodlání - její lásky k Bohu, její lásky k lidskosti - by práce UPF nebyla možná," řekl Dr. Thomas Walsh, předseda organizace UPF International.

Pro zajištění bezpečnosti a zdraví všech účastníků byla přijata zvláštní opatření.

Více informací naleznete na webových stránkách www.upf.org

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1087082/UPF_World_Summit.jpg

KONTAKT: UPF, vztahy s tiskem, Peter Zoehrer, +43 664 523 8794, media@europe.upf.org.

Klíčová slova Korea-Svět-diplomacie-hospodářství-Universal Peace Federation

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Finance, ekonomika
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.