Společnost Henniges Automotive oslavuje otevření nové evropské centrály

Společnost Henniges Automotive, přední světový dodavatel pokročilých těsnění a antivibračních komponentů pro automobilový průmysl, si ve čtvrtek připomněla slavnostní otevření svého nového evropského sídla a technického centra v České republice slavnostním ceremoniálem a prohlídkou pro zákazníky a hodnostáře. Závod v Mladé Boleslavi o rozloze 3330 metrů čtverečních (35.800 čtverečních stop) podporuje úsilí společnosti Henniges o optimalizaci svých inženýrských a testovacích schopností v Evropě s vynikajícím centrálním umístěním pro výrobní závody společnosti Henniges i její zákazníky.

„Jsme potěšeni, že jsme oficiálně oslavili otevření našeho evropského ředitelství a technického střediska, zařízení, které nám pomůže posílit naše vývojové a výzkumné kompetence a zlepšit naši součinnost ve výrobě a testování," řekl Larry Williams, prezident a generální ředitel společnosti Henniges Automotive. „Toto zařízení bude sloužit jako naše evropská centrála i jako klíčové centrum pro technický rozvoj včetně pokročilé výroby a inovací, což dále upevní naší pozici globálního lídra v oblasti antivibračních technologií, těsnění vozidel a technologií enkapsulovaných skel."

Zkušební laboratoř, kancelářské prostory a prototypová dílna/sklad tvoří rozsáhlou část nového zařízení. Mezi nejmodernější vývojové a testovací vybavení patří nástroje pro funkční testování, klimatické a environmentální simulace, testování vlastností materiálů a mechanických a antivibračních vlastností. Nové zařízení bude navíc vybaveno rychlým prototypováním s možností 3D tisku, silikonového formování a polyuretanového formování. Díky pokročilému vybavení bude společnost Henniges nadále flexibilní a schopná se přizpůsobit budoucím požadavkům zákazníků a průmyslu.

„Naše společnost je zaměřena na spokojenost zákazníků, optimalizaci našich globálních obchodních procesů a dosažení dokonalosti dodavatelského řetězce," řekl Uwe Brinkmann, viceprezident pro evropské operace společnosti Henniges Automotive. „Naše centralizované umístění bude skutečným přínosem pro prohlubování našich dlouhodobých vztahů se zákazníky a pro navazování nových vztahů a zároveň nám poskytuje prostředky k posílení hodnoty a schopností, které jsme schopni přinést našim partnerstvím. Jsme nadšeni obrovskou příležitostí, kterou nám toto nové zařízení nabízí."

Zařízení bylo oficiálně otevřeno 9. prosince s více než 20 zaměstnanci. Společnost Henniges očekává, že v příštích pěti letech bude v zařízení působit téměř 75 zaměstnanců, včetně výzkumu a vývoje a evropského managementu, manažerů obchodních jednotek, obchodních zástupců a produktových odborníků.

Společnost Henniges k oživení tohoto nového centra využila část státní investiční pobídky ve výši 1,4 milionu USD, kterou získala od české vlády prostřednictvím operačního programu Ministerstva průmyslu a obchodu „Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost". Za účelem rozšíření vývojového a testovacího zařízení investovala společnost Henniges 2,6 milionu USD do zkušebního a laboratorního vybavení. Zbytek pobídky byl použit na financování výrobní kompetence a nového centra pro vývoj procesů ve výrobním závodě společnosti v Hranicích.

O společnosti Henniges Automotive

Henniges dodává výrobcům originálních zařízení (OEM) v automobilovém průmyslu těsnicí systémy do dveří, oken, zadního úložného prostoru, vedení skel, střešních oken a kapot. Tato společnost dodává pro automobilový průmysl také antivibrační řešení, enkapsulovaná skla a další pryžové komponenty. Henniges je dodavatelem všech hlavních výrobců originálních zařízení (OEM) v automobilovém průmyslu a své závody má rozmístěny v Severní Americe, Jižní Americe, Evropě a Asii. Tato společnost celosvětově zaměstnává 8700 pracovníků. Další informace naleznete na webových stránkách http://www.hennigesautomotive.com/.

Kontakt pro média:

Jennifer VanHorn

Henniges Automotive

Jennifer.VanHorn@hennigesautomotive.com

Klíčová slova USA-ČR-automoto-průmysl-Henniges Automotive

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Finance, ekonomika
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.