PORR v Polsku modernizuje strategicky důležitý úsek trati E59

Podpis smlouvy mezi PKP Polskie Linie Kolejowe a společností PORR S.A. (zleva: Ryszard Magdziak (PKP PLK S.A., zástupce ředitele centra pro investice a rozvoj), Piotr Kledzik (PORR S.A. CEO). Autorská práva k fotografii: © PORR

Podpis smlouvy mezi PKP Polskie Linie Kolejowe a společností PORR S.A. (zleva: Ryszard Magdziak (PKP PLK S.A., zástupce ředitele centra pro investice a rozvoj), Piotr Kledzik (PORR S.A. CEO). Autorská práva k fotografii: © PORR

Společnost PORR S.A. byla pověřena společností PKP Polskie Linie Kolejowe modernizací úseku E59 železniční trati mezi obcí Krzyż a městem Dobiegniew. Finanční objem zakázky dosahuje 88 mil eur (374 mil. PLN). Tento projekt bude dokončen ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022.

"Naše nejnovější zakázka na rekonstrukci železnice je důležitým investičním projektem, sloužícím ke zlepšení dopravní infrastruktury v dané oblasti. Potěšilo nás, že náš polský železniční tým přesvědčil svojí odbornou kvalifikací a proto se můžeme podílet na modernizaci železniční trati E59," sdělil Karl-Heinz Strauss, PORR CEO.

Během 34 měsíců trvající výstavby provede PORR S.A. rekonstrukci kolejového systému železniční trati E59 v úseku mezi obcí Krzyż a městem Dobiegniew (km 81 - 105), včetně infrastruktury. Práce zahrnují rekonstrukci téměř 47 traťových kilometrů železniční tratě č. 351, výstavbu dvanácti výhybek, vybudování inženýrských staveb (15 propustků, devět mostů a devět viaduktů) a modernizaci šesti železničních přejezdů. Kromě toho je součástí zakázky také obnova trakčního vedení v celém rekonstruovaném úseku a výstavba šesti bezbariérových viaduktů.

Tento investiční projekt v celkové hodnotě 331 mil. eur (1,4 mld. PLN) umožní osobním vlakům, aby od roku 2022 projížděly železniční tratí E59 rychlostí až 160 km/h a nákladním vlakům průjezd rychlostí až 120 km/h. Jízdní doba z Velkopolska do Západního Pomořanska se tak zkrátí o celých 50 minut a dojde ke značnému zlepšení rámcových podmínek železniční infrastruktury pro nákladní dopravu v oblasti Západního Pomořanska.

Údaje a fakta ve zkratce

Název projektu:Modernizace kolejového systému a železniční infrastruktury na trati E59 v úseku mezi obcí Krzyż a městem Dobiegniew (něm.Woldenberg), od traťového kilometru 81,877 po kilometr 105,820

Objem prací: výstavba

Objednatel: PKP Polskie Linie Kolejowe

Zhotovitel: PORR S.A.

Hodnota zakázky: 88 mil. eur(374 mil. PLN)

Zahájení prací: první čtvrtletí 2020

Plánované dokončení: listopad 2022

S vašimi dotazy se prosím obracejte na:

Cornelia Harlacher

Head of Media Relations & Digital Communications PORR AG M +43 664 626 5698 comms@porr-group.com

Dominik Heiden Media Relations Specialist PORR AG M +43 664 626 5867 comms@porr-group.com

Klíčová slova Polsko-Rakousko-stavby-železnice-firmy-PORR

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Auto-moto, doprava a stroje
Stavebnictví, bydlení a reality

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.