Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Dnešní globální hysterie pod sebe montují nový ideologický podvozek

Klimatické změny. foto: Ilustrace Richard CortésČeská pozice

Výrobu na zeleno natřeného neomarxismu podporují globální kapitalistické struktury, jež se nejvíce podílely a stále podílejí na devastaci přírody a fyzického a duševního „těla“ člověka.
  10:30

Minule jsem psal o předpovědích na rok 2020 a přitom citoval dánského držitele Nobelovy ceny za fyziku Nielse Bohra: dělat předpovědi je obtížné, zejména pokud se týkají budoucnosti. Někomu se to navzdory tomu podaří a za svou věštbu se musí dokonce omlouvat. Stalo se to uživateli Twitteru, který si říká DotNoso. „Kobeho život skončí při havárii vrtulníku,“ napsal na svůj twitterový účet 14. listopadu 2012.

A pětinásobný vítěz NBA a dvojnásobný olympijský šampion v basketbalu Kobe Bryant (41) nedávno skutečně zemřel při pádu vrtulníku. DotNoso se pak všem omlouval, ale ne za samotné sdělení, ale proto, že pouze našel způsob, jak přepsat datum na svém příspěvku. Takže nakonec nešlo o žádného proroka, ale o podvodníka, který se snažil na sebe přitáhnout pozornost.

Gatesovo zbohatnutí na epidemii

Druhý nejbohatší muž na Zemi Bill Gates (64), jehož majetek je odhadován na 87 miliard dolarů, nepotřebuje na sebe upoutat pozornost, natož pomocí podvodu. Jenže dnes, kdy většina lidí s obavami sleduje šíření čínského koronaviru, se opět rozebírá jeho věštba z května 2018, kdy americký miliardář prohlásil, že by v příštích deseti letech mohla vypuknout celosvětová pandemie schopná zabít desítky milionů lidí.

Gates kvůli své předpovědi čelí lynči. Lidé si myslí, že už jistě dávno vlastní vakcínu proti koronaviru, tudíž chce na epidemii jen zbohatnout.

Gates ve své přednášce ve zdravotnické společnosti v Massachusetts tvrdil, že po celém světě se kvůli zvyšování lidské populace a zásahům do divoké přírody objevují nové patogeny a choroby. A Gates kvůli této předpovědi dnes čelí nevídanému lynči na Facebooku od lidí, kteří si myslí, že tento chamtivý miliardář už dávno vlastní vakcínu proti koronaviru, tudíž chce na epidemii jen více zbohatnout. Jak Gatese známe, omlouvat se za své výroky nebude. A co se stane, když se jeho věštba jednou naplní?

Jisté je, že předpověď, kterou před 16 lety pro Pentagon a amerického prezidenta George W. Bushe (73) připravili experti na klimatické změny, nevyšla vůbec. O zprávě napsal britský liberálně-levicový deník The Guardian v únoru 2004 v kontextu toho, že Bílý dům nejenže nesdílí obavy vědců ohledně ničivých důsledků klimatických změn, ale ignoruje i přísně tajné analýzy ministerstva obrany na toto téma.

Na dokreslení vědecké podloženosti údajné zprávy, kterou deníku zaslal rovněž liberálně-levicový list The Observer, snad stačí věta z analýzy: „Kvůli zvyšování hladiny oceánů se většina evropských měst ocitne pod vodou, klima ve Velké Británii bude jako na Sibiři a svět se bude topit v chaosu hladomoru, sucha, nepokojů a hrozby nukleárního konfliktu.“ A to vše mělo nastat už v roce 2020! Takže letos a třeba už dnes. Neslyšel jsem, že by se za tuto zprávu dotčení vědci a experti na klimatické změny omluvili. Dokonce je možné, že celou zprávu někdo vymyslel.

Ztráta důvěry

Navzdory tomu bych se tomu nesmál. Raději bychom měli rozluštit hlubší příčiny současné globální klimatické hysterie. Zda nejde pouze o novou hru upadající politické síly, která v uplynulých desetiletích nepokrytě sloužila globálním ekonomickým a politickým strukturám, kvůli čemuž ztrácí důvěru obyčejných lidí, a která pomocí klimatické hysterie montuje pod sebe nový mohutný ideologický podvozek.

Nejde pouze o novou hru upadající politické síly, která v uplynulých desetiletích nepokrytě sloužila globálním ekonomickým a politickým strukturám, kvůli čemuž ztrácí důvěru obyčejných lidí?

A uznejme, ne neúspěšně, protože v sázce je lidská existence, což vyvolává oprávněné obavy zejména u mladé generace. Paradoxem však je, že výrobu tohoto – na zeleno natřeného – neomarxistického podvozku podporují globální kapitalistické struktury, které se nejvíce podílely a stále podílejí na devastaci přírody a fyzického a duševního „těla“ člověka. Omluvu od nich nečekejme.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!