Výstavu Petra Síse zhlédlo již téměř 80 tisíc návštěvníků a pro neustávající zájem je podruhé prodloužena do 24. února

Výstava O létání a jiných snech v pražském Centru současného umění DOX, která představuje ilustrace a příběhy z autorské tvorby Petra Síse, se těší mimořádné návštěvnické přízni.

Výstavu doposud vidělo téměř 80 000 návštěvníků, v Centru DOX byla zahájena 13. září 2019, nyní je pro velký zájem už podruhé prodloužena do 24. února 2020.

Nebývalý je rovněž zájem o doprovodné programy pro školy i rodiny, kterých se uskutečnilo doposud 220.

Už teď, kdy do konce výstavy zbývají necelé tři týdny, lze říci, že výstava Petra Síse O létání a jiných snech se stala nejnavštěvovanější výstavou v jedenáctileté historii Centra DOX.

"Naším záměrem bylo pokusit se poodhalit návštěvníkům zázračný vesmír Petra Síse, vzdát poctu jeho nekonečné fantazii a umění snít a také ukázat, že jeho knihy jsou především o svobodě. Máme radost z toho, že výstava oslovila desetitisíce lidí a že návštěvníci tohle vnímají," říká kurátorka výstavy Michaela Šilpochová.

Návštěvníci měli také možnost v rámci doprovodného programu několikrát potkat Petra Síse osobně - poslední příležitost během výstavy přináší sobotní večer 8. února. V multifunkčním sále DOX+ představí jeho bratr, režisér David Sís, ukázky z připravovaného filmu Sny o toulavých kočkách a poté návštěvníkům přiblíží proces tvorby knihy Petr Sís v rozhovoru s nakladatelem Joachimem Dvořákem. Vstupenky jsou v prodeji na www.dox.cz.

DOX dlouhodobě klade důraz na vzdělávání a úspěšně pracuje se školami z celé ČR. Významnou část z téměř 80 000 návštěvníků tvoří skupiny mateřských, základních i středních škol a také rodiny s dětmi. Během výstavy Petra Síse je realizován historicky nejvyšší počet vzdělávacích programů, některé dny až sedm denně.

K výstavě O létání a jiných snech vznikla i videoprohlídka výstavou a diváky neprovede nikdo jiný než sám Petr Sís. Ke zhlédnutí je na youtubovém kanálu Centra DOX.

Velmi vysoké návštěvnosti se těšila loňská retrospektivní výstava první dámy české architektury Evy Jiřičné a výstava věnovaná dystopiím Skvělý nový svět (2015).

Petr Sís

O létání a jiných snech

prodlouženo do 24. 2. 2020

Autoři výstavy: Michaela Šilpochová, Leoš Válka, Ivana Brádková

Partneři výstavy: časopis pro děti Raketa, Frmol Production, Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97

Tiskovou zprávu a fotografie si lze stáhnout na www.dox.cz/cs/press

Kontakt:

Hana Janišová

Centrum současného umění DOX

T.: 739 573 568

E hana.janisova@dox.cz

Klíčová slova ČR-výtvarné-Sís-DOX Centre for Contemporary Art

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.