yamaha_tenere_duben




MV Agusta udělala speciální model pro TheArsenale

Italská královna pod ruským vedením nepřestává vymýšlet nové a nové způsoby, jak zdůraznit svou exkluzivitu. Po speciálních edicích, prodávaných v rámci vlastní dealerské sítě, teď přichází Dragster 800 RR určený speciálně pro TheArsenale.

Pokud tápete, co je to TheArsenale, tak vězte, že to opravdu nemá nic společného s londýnským fotbalovým klubem. TheArsenale je takový zajímavý výmysl moderní doby, online prodejní prostor pro exkluzivní malé stavitele, designéry, umělce spojené s mobilitou. Najdete tady všechno možné od oblečení přes hračky, hodinky, skateboardy, jízdní kola, motocykly, auta až po ponorky, lodě nebo letadla. Slušný záběr, že? TheArsenale má oficiální sídlo v Hong Kongu, agenty v Paříži a Dubaji a dva kamenné obchody – v Miami a Macau.

Upřímně nás nepřekvapuje, že právě s TheArsenale se MV Agusta dohodla. Sem přesně pasuje. Mezi 118 aktuálně nabízenými produkty v kategorii „motocykly“ najdete vlastně samé přestavby, některé výraznější, jiné méně, nechybí samozřejmě několik elektrických podivností a dá se tady koupit i prototyp Vanguardu Roadster, pokud máte přebytečných 120 000 USD. Každopádně MV Agusta je tady jediná skutečná sériovka.

Ale není to jen úplně obyčejný motocykl, jaký si můžete pořídit kdekoli jinde. Italové pro TheArsenale připravili Dragster 800 RR ve speciálním barevném provedení, které kombinuje černý základ s oranžovými pruhy a nápisy, což je přesně styl TheArsenale. Rozhodně to nevypadá tak, že by se vzala obyčejná sériovka a pár tahy štětce a montáží několika doplňků vznikla nová edice.

Po technické stránce se ovšem nic nezměnilo. Pořád je to ta stejná tříválcová osmistovka s výkonem 140 koní, která Dragstera dokáže dotlačit ke 250 km/h, tedy pokud na to má pilot dostatečně vyvinutou muskulaturu. Ale tahle motorka nikdy nebyla o maximální rychlosti a v téhle edici se s ní budete spíš někde masírovat na bulváru, kde vás uvidí co nejvíc lidí, nebo si ji případně vystavíte v obýváku. Co je trochu zvláštní, že TheArsenale neudává cenu. Prý je na dotaz. Jako by snad ani v MV Agustě nevěděli, co za ni budou chtít. U customu asi pochopitelné, ale od takovéhle značky bychom čekali jasnou představu.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
SLAY přispěl 3 Kč
Zdenek54 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist