Právní konference Svazu měst a obcí ČR

Základem dobré spolupráce obcí s developery jsou kvalitní smlouvy. Velkým problémem je nedostatek zkušeností, a to jak právních tak i praktických, a složitá předvídatelnost obchodních možností developerských společností.

5.-7. února 2020 proběhl další ročník Právní konference Svazu měst a obcí ČR. Cílem konference bylo poskytnout prostor pro sdílení informací o aktuálních tématech mezi vrcholnými představiteli, odborníky v oblasti veřejné správy a práva a zástupci z řad představitelů měst a obcí. Roman Pečenka, partner advokátní kanceláře PRK Partners, se ve své prezentaci zaměřil na shrnutí praktických poznatků a doporučení, jejichž znalost přispívá k bezproblémové spolupráci mezi samosprávami měst a obcí a developerskými společnostmi.

"Dobře sepsané smlouvy chrání obě smluvní strany. Předchází možným problémům v budoucnosti a poskytují základ pro jejich spolupráci. Tyto smlouvy jsou velmi specifické a bez detailní znalosti právních, technických, finančních, ale i provozních aspektů technické a veřejné infrastruktury se rodí obtížně, neboť ani zástupci obou smluvních stran nemusejí mít představu, co vše a hlavně jak, je vhodné nastavit," uvedl Roman Pečenka z advokátní kanceláře PRK Partners.

Roman Pečenka sdílel své know-how z dlouholeté praxe vyjednávání smluv mezi obcemi a developery v oblasti stavebních projektů. Ve svém vystoupení se zaměřil na obvyklé typy smluv, způsoby použití, jejich obsah a další doporučení při jejich sjednávání a sepisování. Ve své advokátní praxi se dlouhodobě zaměřuje na poskytování právních služeb v oblasti práv k nemovitostem, smluvních vztahů, fúzí a akvizicí a energetického práva. Aktivně se též věnuje přednáškové činnosti v těchto oblastech.

Advokátní kancelář PRK Partners vstupuje do roku 2020 s titulem Nejlepší právnická firma roku 2019. Získala prvenství i v dalších odborných kategoriích "Řešení sporů a arbitráže" a v kategorii "Pracovní právo". V letos již 12. ročníku firemního žebříčku Právnická firma roku vyhlašovaného společností EPRAVO.CZ pod záštitou Ministerstva spravedlnosti se tak stala absolutním vítězem mezi českými advokátními kancelářemi. PRK Partners dále získala hodnocení Velmi doporučovaná nebo Doporučovaná ve všech hlavních oblastech práva.

PRK Partners je taktéž nositelem nejvýznamnějších mezinárodních ocenění Chambers Europe Awards for Excellence. Na trhu působí více než dvacet let a poskytuje komplexní právní poradenství prostřednictvím svých kanceláří v Praze, Bratislavě a Ostravě. Specializované týmy právníků a daňových expertů pracují pro největší hráče světového byznysu, ale i pro lokální společnosti, státní instituce a samosprávu. Díky členství v předním celosvětovém sdružení nezávislých advokátních kanceláří Lex Mundi a úzké spolupráci s řadou špičkových mezinárodních právních firem poskytuje kancelář svým klientům právní služby po celém světě. V kanceláři pracuje 75 právníků a vykazuje obrat 300 milionů korun.

Roman Pečenka

Partner

Kontakt:

Soňa Rampulová, Marketingový manažer PRK Partners s.r.o. advokátní kancelář Jáchymova 26/2, 110 00 Praha 1, Česká republika

sona.rampulova@prkpartners.com, www.prkpartners.com

Klíčová slova ČR-právo-správa-obce-PRK Partners

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.