Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Koronavirus zastavil i formuli 1. Velká cena Číny se v dubnu neuskuteční

Epidemie koronaviru v Číně výrazně ovlivňuje i svět sportu a další akce, které se dotkne, je Velká cena formule 1. Závod, jenž se měl jet 19. dubna v Šanghaji, se v daném termínu neuskuteční. Automobilová federace FIA s promotérem ji odložili na neurčito a v nabitém kalendáři mistrovství světa by rádi pro jeden z 22 závodů našli nový termín.

Sport
zdroj: ČT4

Již dříve padlo za oběť koronaviru například halové mistrovství světa v atletice, které se mělo konat v polovině března ve městě Nan-ťing.

Nový typ koronaviru se začal šířit loni, už se jím nakazilo přes 44 000 lidí a víc než 1000 zemřelo. Sportovní asociace v Šanghaji, kde se měla čtvrtá Grand Prix F1 jet, doporučila nepořádat během epidemie žádné sportovní akce a její žádost se dnes mezinárodní federace rozhodla přijmout.

"Budeme se bavit o možných alternativách, pokud se situace zlepší," uvedla FIA v prohlášení.

Letošní kalendář mistrovství světa F1 obsahuje rekordních 22 závodů. První se pojede 15. března v Melbourne, pak následují Velké ceny Bahrajnu a Vietnamu. I její konání však může být ohroženo, protože dějiště Hanoj leží jen 150 kilometrů od hranic s Čínou.

Na čínském území byly z obav o zdraví již dříve odvolány i jiné sportovní akce, například lyžařské závody Světového poháru, kvalifikace v různých olympijských sportech nebo golfové turnaje elitního ženského okruhu LPGA. Ohniskem nákazy je město Wu-chan.

Závod formule 1 byl naposledy zrušen v roce 2011, kdy se nejela Velká cena Bahrajnu kvůli politickému neklidu v zemi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články