Aruba.it Racing – Ducati představila v Imole tým WSBK

Italský okruh Autodromo Enzo e Dino Ferrari v Imole byl ve středu svědkem oficiálního představení superbikového týmu italského výrobce, jehož název je Aruba.it Racing - Ducati. Továrně podporovaný tým nastupuje do sezony 2020 ve složení s jezdci Chazem Daviesem a Scottem Reddingem, který je nováčkem WorldSBK. K dispozici mají závodní stroje Ducati Panigale V4 R a cílem je být součástí skupiny bojující o titul mistra světa.

Loni byl Álvaro Bautista blízko šance získat titul mistra světa, což nakonec jemu ani Ducati nevyšlo. Letos má italský výrobce znovu šanci být ve hře o nejvyšší metu a to hned z dvojicí výborných závodníků. Klasika v týmu je Chaz Davies, který je už sedmým rokem s Ducati s níž vybojoval šestadvacet vítězství a celkem padesát umístění na stupních vítězů.

„Moje očekávání jsou hodně vysoká,“ prozradil Velšan. „Ve druhé části sezony 2019 se naše výsledky a výkony zlepšily a v posledních závodech jsem stabilně usiloval o pozice na stupních vítězů. Cílem je předvést ještě lepší výkon a pevně věřím, že zkušenosti nasbírané za ty roky nám v tom pomůžou.“

„Během testování jsme odvedli dobrou práci s velmi pozitivním pocitem, třebaže jsme se nikdy nezaměřili na časy na jedno kolo. Cítím se mnohem lépe než tomu bylo před dvanácti měsíci a to jak po fyzické stránce, tak s motorkou. Moc děkuji všem fanouškům za podporu a doufám, že s nimi oslavím spoustu vítězství, možná i za pár měsíců tady na tomto okruhu,“ dodal Chaz Davies.

Novou posilou týmu je Scott Redding, bývalý jezdec MotoGP, šampion britského seriálu superbiků BSB a rozhodně jezdec, který má velké ambice být hned od začátku ve hře o přední pozice. Redding je člověk ve stylu co na srdci to na jazyku, takže ten letošní ročník ještě může být zajímavý. Třeba takový Jonathan Rea má svůj styl, který dokáže vytočit i jinak klidného Daviese, takže s Reddingem se rozhodně nudit nebudeme.

„Jsem velmi nadšený z nového dobrodružství,“ prozradil Redding. „Bude hodně důležité začít správně hned od prvních závodů a zejména na úvodních okruzích, které znám velmi dobře. Zatím ještě musíme zjistit, kde jsme v rámci plného výkonu, ale je jasné, že naše mise má za cíl začít co nejdřív vítězit.“

„Osobně jsem velmi spokojen s tím čeho jsme během testování dosáhli. Rád bych tímto poděkoval týmu, který odvedl úžasnou práci a dodal mi velkou důvěru. Všichni máme stejný cíl a to je velmi důležitá motivace. Rád bych poděkoval Arubě a Ducati, že mi tuto příležitost dali a přivítali takovým způsobem. A co bych slíbil fanouškům? Vím, že vášeň fanoušků Ducati je mimořádná, takže vynaložím veškerou svoji energii k jedinému cíli a to přivést titul zpět do Boloně,“ dodal Redding odhodlaně.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist