FORTUNA:LIGA - preview 21. kola

14.02.2020, 08:13, aktualizováno 17.02.2020, 08:41
Previews
Úvodní jarní kolo FORTUNA:LIGY uzavře střetnutí mezi Jabloncem a Příbramí. Domácí mají o motivaci postaráno, neboť na podzim s aktuálně posledním celkem ligy vysoko prohráli...
FK Jablonec - 1. FK Příbram  (pondělí 18:00)
Malé "El Clásico" mezi fotbalovými bossy Miroslavem Peltou a Jaroslavem Starkou uzavře první jarní kolo. Peltův Jablonec myslí po povedeném podzimu vysoko a proti Starkově Příbrami doufá ve vítězný návrat na trávníky. Hosté však přes zimu značně rekonstruovali mužstvo a hodlají za každou cenu uhájit prvoligovou příslušnost.

Domácí se před Vánocemi dokázali vyšvihnout na skvělé třetí místo, které udrží minimálně ještě jeden týden. Nejbližší konkurenti Sparta a Mladá Boleslav totiž v prvním ostrém jarním testu selhali a vysmáté Severočechy vůbec neohrozili. Jablonec tak má možnost si své postavení pojistit a náskok na týmy za sebou ještě navýšit.

Historie vzájemných střetnutí s Příbramí je velice pestrá. Ligoví fanoušci mají jistě stále v živé paměti kontroverzní remízu z před čtyř let, díky níž se Středočeši na poslední chvíli zachránili v nejvyšší soutěži. V posledních letech jsou k vidění buď gólové přestřelky nebo debakly jedné ze stran. Trenér Jablonce Petr Rada pak nerad vzpomíná na podzimní prohru o čtyři branky, která se zrodila na hřišti soupeře. "Ještě nás ten zápas u nich trochu straší. Byl to asi nejhorší zápas za mou trenérskou kariéru. Od první do poslední minuty to tam bylo špatné. Chci věřit tomu, že to byla jen výjimka a nebude se to opakovat," doufá zkušený lodivod.

Jarní část ročníku pak Rada touží nastartovat vítězně. "Určitě nám vše nepůjde podle přání hned od příchodu na hřiště, bude to chtít trpělivost jak od hráčů, tak od lidí. Rozhodně nečekám lehký zápas, jak by se mohlo zdát podle postavení v tabulce. Příbram bude nebezpečná, udělala spoustu nových hráčů z venku. Některé přípravné zápasy odehráli velmi dobře. Ale my potřebujeme ten první zápas odmakat a vyhrát," uvedl.

Příbram po zpackaném podzimu pořádně provětrala kabinu, v níž našlo zázemí několik nových zaměstnanců. Poslednímu celku soutěže mají k vytoužené záchraně pomoci obránci Lukáš Pazdera s Peterem Kleščíkem, turečtí záložníci Aydin Yilmaz s Erdi Şehitem a útočníci Jakub Šašinka s Martinem Jindráčkem.

Velkou bolístkou Středočechů v první půlce sezóny byly výsledky z venkovních zápasů, což hodlá kouč Roman Nádvorník vylepšit. "Máme velmi náročný los, jelikož jedeme do Jablonce a Plzně. Hráči, kteří přišli, a se kterými počítáme do základní sestavy, nejsou zatížení minulostí, proto by to mělo být v pořádku. Mohu prozradit, že v základní sestavě bude 4 až 5 nových fotbalistů," sdělil někdejší lodivod Karviné.

Jeden z nových hráčů Yilmaz se však v přípravě zranil a Středočechům minimálně v úvodu jara nepomůže. Domácí si zase musí poradit bez Jana Matouška, kterého taktéž stíhají zdravotní patálie.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holík, Jugas, Plechatý, Krob - Jovović, Kubista, Hübschman, Považanec, Sýkora - Doležal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.35 - 8.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SFC Opava - Viktoria Plzeň  (neděle 14:30)
Jako druhý tým tabulky vstupuje do jara plzeňská Viktoria, která stále ještě nenápadně pošilhává po titulu. K tomu bude potřebovat nejen zaváhání Slavie, ale zejména svou výtečnou formu. Na vítěznou vlnu se může naladit hned v prvním jarním kole, kdy ji čeká utrápená Opava.

Slezané od třetího kola zvítězili jednou jedinkrát, do zimní přestávky navíc vstupovali po dvou porážkách. Ještě děsivější však je fakt, že za celý podzim v žádném utkání nevstřelili více než jednu branku. To se jim povedlo alespoň v generálce, kdy si s druholigovým Třincem poradili 3:2 po trefách Zapalače, Jursy a nové posily Železníka.

Žlutomodří spoléhají na to, že by soupeř nemusel být pod novým lodivodem sehraný. "Plzeň má nového trenéra a hráči potřebují určitý čas k tomu, aby se s jeho prací sžili. Nicméně Viktorka má velkou individuální kvalitu, a to je její výhoda," uvědomuje si trenér Jiří Balcárek.

Přátelská utkání Viktoriánů byla nadmíru vydařená - červenomodří zvítězili v šesti ze sedmi případů, zbylý zápas skončil remízou. Takovouto psychickou vzpruhu potřebovali, neboť v závěru první části sezóny zvítězili jen dvakrát v sedmi zápasech a navíc je v průběhu zimní přestávky opustil suverénně nejlepší střelec týmu Michael Krmenčík.

Adrián Guľa se soustředí zejména na to, jak se bude prezentovat jeho tým. "Pro mě je podstatné podívat se na způsob hry soupeře, ale o mnoho důležitější je, jak budou fungovat naše věci. Pozornost nesměřuje jen k soupeři, ale hlavně na nás," říká kouč Západočechů.

Opavští se musí obejít bez zraněného dua Helešic - Sus, zdravotní problémy nepustí na trávník ani hostujícího Ekpaie a v ohrožení jsou i starty Alvira, Čermáka a Limberského.
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Hrabina, Rychlý, Hnaníček, Žídek - Souček, Zavadil - Dordič, Texl, Zapalač - Železník
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Bucha, Kalvach, Čermák - Kayamba (Kopic), Beauguel, Kovařík
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.99 - 4.00 - 1.64
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha  (neděle 17:00)
Zápasem řadícím se mezi ty nejatraktivnější vstoupí hráči Bohemky do jarní fáze FORTUNA:LIGY. Přivítají totiž jen pár stovek metrů vzdáleného soupeře, pražskou Slavii, která v zimě výrazně omladila.

I přes nepříliš vydařený podzim a až třinácté místo v tabulce se v Ďolíčku rozhodli do kádru příliš nezasahovat a na přestupovém trhu nehýřili aktivitou. V přípravě se "Klokani" utkali s poměrně atraktivními soupeři a vedlo se jim obstojně - například v generálce otočili nepříznivý stav a udolali Mladou Boleslav.

"Pokud odejdou z týmu hráči, kteří naši ligu převyšují, tak musí chybět. Je jen otázka, jak tým na jejich absenci zareaguje a jakým způsobem dokáže trenér hráče nahradit. To nikdy nejde říct předem. Nicméně nikdo z nás se derby nebojí, ale přistupujeme k němu s respektem," tvrdí stoper Lukáš Hůlka.

Sešívaní za sebou mají exodus výrazných postav, když do zahraničí odešli Škoda, Hušbauer i Souček. Náhradami za tuto trojici by měli být navrátilci z hostování Musa a Oscar, ze Slovácka navíc přišel Hellebrand. Kromě toho slávisté posílili i na postu stopera, kde konkurenci zvýší talentovaní Zima a Tijani.

Do zimní přestávky v Edenu vstupovali jako jediný v lize neporažený tým, na což by rádi navázali. V přípravě se jim ale tolik nedařilo a v šesti zápasech si připsali jen dvě vítězství. Uklidňující může být alespoň fakt, že jedno z nich přišlo v generálce proti švédskému Hammarby. Brankami se o výhru 4:2 postarali Stanciu, Masopust, Bořil a Coufal.

Cíl je v červenobílé části Vršovic jasný, a sice rychle si zajistit status mistra. "Titul chceme za každou cenu, ale dojít k němu bude samozřejmě těžší. O nějaké hráče jsme přišli, ale věřím, že nové kluky zapracujeme a budeme předvádět stejné výkony jako doposud. K titulu chceme dojít co nejrychleji," říká gólman Ondřej Kolář.

Bohemians nemohou pro vstup do jara počítat se zraněnými Pokorným, Krchem a Vackem, v ohrožení je i start Podaného a Ugwua. Hosté dorazí bez dlouhodobě indisponovaného Hovorky, zdravotní potíže trápí i Stanciua, Traorého a Zimu. Kvůli disciplinárnímu trestu nemůže naskočit ani Oscar.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Le Giang - Köstl, Hůlka, Šmíd - Vaníček, Hronek, Jindřišek, Rada, Podaný - Puškáč (Keita), Pulkrab
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil - Červ - Masopust, Ševčík, Traoré, Olayinka - Tecl
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.72 - 4.76 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Slovácko - Baník Ostrava  (sobota 14:30)
Natěšení fanoušci ostravského Baníku zamíří jako vždy v hojném počtu do Uherského Hradiště, kde se jejich milovaný celek střetne s domácím Slováckem. Pro oba týmy půjde o ostrý start po zimní pauze, neboť vzájemně zápasí o lukrativní pozice. Hosté navíc v prvním soutěžním klání představí nového trenéra, který ale hned musí řešit početnou marodku.

Kouč Martin Svědík odvádí v Uherském Hradišti zdařilou práci. Již vloni mužstvo z Moravy poměrně bez potíží zachránil v nejvyšší soutěži a letos se pustil do ještě odvážnější partie. Slovácko patřilo na podzim vedle nováčka z Českých Budějovic k největším překvapením soutěže a nakonec přezimovalo na skvělém šestém místě.

V bílém dresu vynikal zejména útočník Ondřej Šašinka, ten se však po hostování vrátil do mateřské Ostravy. V sobotu se tak může ukázat na stadionu, na němž se mu ještě nedávno tak dařilo, jenže tentokrát se představí jako soupeř v barvách Baníku. Slovácko tak musí hledat nového snajpra. O pozici hlavního střelce Moravanů budou pravděpodobně zápasit Tomáš Zajíc s nově příchozím Janem Klimentem. Vedle zmíněného Šašinky opustil Uherské Hradiště také záložník Patrik Hellebrand, jenž už svůj talent rozvíjí ve Slavii.

I tak chce Svědíkova družina nadále kousat, což si uvědomuje i nový kouč Baníku Luboš Kozel, jenž přípravu Slovácka sledoval. "Ukazovali to, co na podzim v lize, tedy velice dobře takticky organizovanou defenzívu, kdy se jim tam soupeři dostávali těžko. Mají už dneska i zkušený tým, jsou delší dobu pohromadě, už nějakou dobu tenhle styl hry uplatňují a jsou v něm silní. Taky mají posty zdvojené a jsou nepříjemní komukoli. Vidím je jako velice kvalitní a zkušený tým, který bude sahat letos po pohárech,” uvedl.

Bývalý ligový fotbalista nahradil na lavičce Slezanů přes zimu odvolaného Bohumila Páníka a od jeho příchodu si fanoušci velké věci. Především by měl Kozel v jejich očích přispět vylepšení herního stylu a zapojování mladých hráčů do kádru. V zimní pauze nicméně souhra Baníku často skřípala a ani výsledky zatím chcacharům mnoho úsměvu na tvářích nevykouzlily. Kozla tak čeká ještě spousta práce, aby dosáhl požadovaného stavu.

Také Baník se ocitl v hledáčku soupeře že Slovácka, jenž se na prvního jarního soupeře připravil. "U týmu se vyměnil trenér a s ním přišlo i jiné herní pojetí než za trenéra Páníka. My ale půjdeme do tohoto zápasu stejně, jako jsme šli do každého podzimního, a půjdeme tak také do každého jarního. Chceme vždy vyhrát. Celé jaro půjdeme zápas od zápasu a nenecháme se svazovat žádnými propočty," řekl lodivod Moravanů Svědík, který v minulosti vedl taky Slezany.

Zatímco domácí půjdou do zápasu až na zraněného Jana Kalabišku v plné síle, hosté budou postrádat hned pětici fotbalistů. Karetní tresty si totiž z podzimu přenesli obránci Patrizio Stronati s Jiřím Fleišmanem a záložníci Adam Jánoš s Milanem Jiráskem. Zdravotní trable navíc nadále limitují kapitána Milana Baroše.
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela, Kliment, Navrátil - Zajíc
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Fillo, J. Pokorný, Svozil, Holzer - Hrubý, Kaloč - Reiter, Kuzmanović, Potočný - O. Šašinka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.38 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Teplice - Sigma Olomouc  (sobota 14:30)
V sobotu se po delší době vrátí prvoligový fotbal také na teplická Stínadla. Tamní skláři narazí na souseda v tabulce z Olomouce. Na obou stranách byl přes zimu víceméně klid a trenéři se tak snažili zejména odstranit dosud nedořešené nedostatky.

Zatímco mnozí nakupovali jako o závod, v Teplicích byl klid. Jedinou novou tváří v A týmu se přes zimu stal ostřílený záložník Lukáš Mareček. Jinak se skláři uvedli zejména roztržkou se stoperem Michalem Jeřábkem, který se po neshodách s vedením klubu připravuje v rezervě. O novém začátku se tak na Stínadlech moc nemluví a Severočeši budou na jaře rádi, pokud se vyhnou komplikovanému boji o záchranu.

Těsně před prvním zápasem se hráči Teplic připravovali v Blšanech, neboť jejich domácí hřiště nebylo v nejlepší kondici. Kouč Stanislav Hejkal pak musí vyřešit složení základní jedenáctky, neboť se zraněním v posledním týdnu laborovali záložník Tomáš Kučera či útočníci Jakub Řezníček s Pavlem Vyhnalem. "V hlavě něco mám, Sigmu jsem sledoval, jak při zápasech v Turecku, tak její výkon v generálce s Karvinou. Musím říct, že to je velmi silné kombinační mužstvo a k zápasu vzhlížím s velkou pokorou," řekl.

S hledáním posil se nepředřeli ani v Olomouci. Až na poslední chvíli se Hanou přestěhoval útočník Lukáš Juliš na hostování z pražské Sparty. Jinak Sigma počítala spíš ztráty a podobně jako Teplice se rozkmotřila s jedním z hráčů. Václav Pilař byl ale nakonec vzán na milost a minimálně do května by měl na Andrově stadionu setrvat.

V Olomouci i přes prožité rozepře věří, že mohou pošilhávat po pohárové Evropě. "Myslím si, že můžeme říct, že Sigma Olomouc má mužstvo, které se může pohybovat mezi sedmým a desátým místem v tabulce, to znamená ve skupině o Evropu. Ta hrana, kdy můžeme atakovat šesté místo nebo být místo od pádu do poslední skupiny je velmi tenká. Škoda těch několika zápasů, které jsme prohráli v posledních minutách. Mohli jsme útočit na šestou příčku," zhodnotil sportovní manažer Ladislav Minář.

V Teplicích bude Hanákům scházet útočník Martin Nešpor, jehož by ale měl zastoupit již zmiňovaný Juliš. Domácí si musí nějak poradit bez Jevgenije Nazarova, který ještě na podzim zkompletoval zápis čtyř žlutých karet a z toho důvodu první jarní kolo vynechá.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Knapík, Čmovš, Shejbal - Vondrášek, Trubač, Mareček, P. Mareš - Žitný - Řezníček, J. Mareš
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Mandous - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Greššák - Pilař, Houska, Chytil, Falta - Juliš
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.25 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
MFK Karviná - Fastav Zlín  (sobota 14:30)
Deseti zápasy bez výhry v řadě zakončili karvinští fotbalisté podzimní část, do té jarní by rádi vkročili mnohem lépe. Příležitost k tomu mají vskutku vynikající, zlínské výsledky venku patří mezi ty nejhorší v lize.

Na stranu druhou ani Karviná nemůže na základě dosavadních domácích výsledků oplývat sebevědomím. Jako jediná totiž na svém hřišti ještě nevyhrála, na kontě má jen pět remíz. Na závěrečnou fázi sezóny se však Slezané výrazně posílili - do zadních řad dorazil stoper Martin Šindelář z Baníku Ostrava, záložní řadu se pokusí pozvednout Albánec Qose a ofenzivu nigerijský šutér Taiwo.

Trenér Juraj Jarábek fanoušky dopředu upozorňuje, že o pohledném fotbale si mohou nechat jen zdát. "První čtyři kola, z kterých hned třikrát hrajeme doma, můžou napovědět. Všechno podřídíme zisku bodů, ty jsou priorita. Nepůjde asi o žádnou krásu, ale na tu se fotbal nehraje," říká v listopadu jmenovaný kouč.

Ševci naopak budou na konec podzimu vzpomínat v dobrém. Třemi domácími vítězstvími v řadě utekli do klidnějších vod tabulky a přestože to na soupeřových hřištích skřípe, mohou zatím na jihu Moravy zůstávat v klidu. Pozvednout mužstvo by měly zejména dvě zimní akvizice, ex-opavský stoper Simerský a španělský kreativec Pedro Martínez.

Zlínská zimní příprava rozhodně nepatřila mezi ty lehké, o čemž hovořil i Marek Hlinka "Konečně přichází liga. Příprava byla pro mě dost dlouhá a hlavně náročná. Strašně moc se běhalo. Myslím, že jsme měli dobrou přípravu. Liga je už za dveřmi a my se na ni těšíme," tvrdí slovenský středopolař.

Domácí nemohou pro tento zápas počítat se zraněnými Kouřilem a Gubou, hostům zase nepomůžou indisponovaní Vraštil s Poznarem. U nových posil Ikauniekse a Martíneze je start nejistý.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Bolek - Ndefe, Šindelář, Rundič, Čonka - Hanousek, Bukata - Ba Loua, Taiwo, Lingr - Petráň
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Azackij, Buchta, Cedidla - Jiráček, Hlinka, Fantiš, Matejov - Janetzký, Džafič, Jawo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.22 - 3.68
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sparta Praha - Slovan Liberec  (sobota 17:00)
Fotbalistům pražské Sparty se nevyvedla podzimní část ligy a příliš ani zimní příprava, odrazit se k lepším zítřkům a třeba i předkolu Ligy mistrů se mohou hned v prvním jarním kole. Čelí v něm Liberci, proti němuž doma již osmkrát v řadě vyhráli.

Letenské v zimní přestávce poznamenala jedna velká kauza týkající se Martina Haška, který byl nakonec přeřazen do B-týmu a svým spoluhráčům tak ve zbytku sezón pravděpodobně nepomůže. Pozitivními dojmy nenabudily příznivce ani výsledky na soustředění v Marbelle, kam si sparťané dojeli jen pro tři porážky. Spíše než od tohoto se bude chtít Jílkova družina odrazit od podařenějšího závěru podzimu. Fanoušci na Letné totiž byli svědky deseti bodů v posledních čtyřech domácích zápasech, v nichž navíc rudí nastříleli šestnáct branek.

"Jak vím ze své zkušenosti, příprava někdy může být úplně hrozná a pak se to nakopne prvním kolem. Jdeme do jarní části optimisticky. V Liberci jsme na podzim prohráli po těžkém boji. Teď chceme vyhrát, první utkání je vždy takové určující," nedělá si z posledních výsledků těžkou hlavu asistent trenéra Michal Horňák.

Slovan zakončil první část sezóny přesně v tom duchu, v němž se celá nesla. V listopadu a v prosinci si připsal tři výhry a stejný počet porážek - zatímco jednou byl schopen nadělit Zlínu pět branek, jindy si přivezl čtyři góly z Plzně nebo porážku z Olomouce. Stejně jako Sparta se v přípravě i Liberec utkal se třemi zahraničními soupeři, přičemž jediné vítězství si připsal nad ukrajinskou Desnou.

Co se týče nových příchodů, v dresu Sparty se žádný takový nekonal - za posilu se snad dá považovat jen konečně uzdravený Bořek Dočkal, jehož úkolem bude v produktivitě doplňovat nejlepšího střelce mužstva i ligy Kangu. Severočeši si vyměnili dva hráče se Slavií, když za Oscara přišel Hromada a místo Musy Rondić. Kromě toho ještě ztratili Potočného na úkor Baníku.

Kromě dlouhodobě zraněných je u domácích v ohrožení start Kozáka, hosté ještě nevědí, jak na tom bude náhradník Alibekov.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Heča - Vindheim, Hancko, Lischka, Frýdek - Dočkal, Trávník, Krejčí, Kanga, Hložek - Tetteh
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Fukala, Mikula, Chaluš, Hybš - Breite, Mara - Malinský, Baluta, Pešek - Kuchta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.20 - 6.62
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav  (pátek 18:00)
Nováček z Českých Budějovic má spolu s Mladou Boleslaví tu čest obstarat výkop jarní fáze české nejvyšší soutěže. Už první zápas po zimní pauze nabídne důležitý souboj ze středu tabulky, kde mnoho týmů válčí o co nejlepší pozici do nadstavby.

Nervózní bitva o pohárovou Evropu začíná hned zkraje jarního programu na Střeleckém ostrově. Domácí Dynamo se přitom do onoho boje přimotalo tak trochu nevědomky, když jeho hlavním cílem pro sezónu byla zprvu záchrana. Za tou se Jihočeši opravdu rozjeli, jenže následně byli k nezastavení a vystoupali až na současné osmé místo. A když už jsou tak vysoko, proč nepomýšlet ještě výš.

Trenér Budějovic David Horejš pak zcela jasně představil, co by umístění v jednotlivých patrech pro jeho tým znamenalo. "Kdyby se nám podařilo uhrát první šestku, je to splněný sen. Kdyby se nám podařilo skončit do 10. místa, tak si myslím, že by to byl krásný počin pro nováčka. A záchrana je pro nás povinnost, protože si tady chceme tu ligu udržet," řekl strůjce velkolepé jízdy nováčka.

Ještě ambiciózněji smýšlí Mladá Boleslav. Středočeši se v popředí ligového pelotonu pohybují téměř každý rok a již několikrát v létě odehráli soutěžní klání se soupeři za hranicemi republiky. Na staré úspěchy by družina kouče Jozefa Webera ráda navázala i letos, byť se musí vyrovnat ze ztrátami opor. Nové angažmá si totiž našli útočníci Nikolaj Komličenko s Murisem Mešanovićem, hostování skončilo záložníkovi Pavlu Buchovi a jeho kolega ze středu pole Marek Matějovský si pro zranění na jaře nezahraje.

Před zápasem na jihu Čech sídlí Boleslav na páté pozici a v následujících měsících hodlá vybojované pozice uhájit. "Někteří hráči se prodali, někteří se neočekávaně zranili. Nejsme nerealisté, abychom si to neuměli vyhodnotit, ale určitě na cílech nebudeme ubírat. Na co to bude stačit, se ukáže. Ale že bychom zbaběle ustupovali, to ne," uvedl někdejší lodivod Bohemians 1905 či Karviné.

Diváci přímo na stadionu či u televizních obrazovek by si jistě přáli opakování gólových hodů, které se pořádalo při prvním vzájemném měření sil ve středních Čechách na konci srpna. Tehdy šlo Dynamo nečekaně do dvoubrankového trháku, avšak ještě do přestávky se rozstřílel Komličenko, jenž nakonec čtyřmi přesnými zásahy zařídil tři body Mladé Boleslavi.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Drobný - Čolić, L. Havel, Sivok, Novák - Havelka, Čavoš - Brandner, Javorek, Mršić - Schranz
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Křapka, Jakub Klíma, Tatajev, Pudil - Ladra, Hönig, Hubínek, Budínský, Fulnek - Wágner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.62 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha20173045:454
2.Viktoria Plzeň20115435:1938
3.FK Jablonec20105535:2735
4.Sparta Praha2096539:2633
5.FK Mladá Boleslav20102839:3232
6.1. FC Slovácko2095628:2632
7.Baník Ostrava2094730:2331
8.Dynamo České Budějovice2093833:3330
9.Slovan Liberec2083933:3027
10.Sigma Olomouc20510525:2525
11.FK Teplice2058718:2923
12.Fastav Zlín20631116:3021
13.Bohemians Praha 190520551020:3220
14.SFC Opava2035129:3114
15.MFK Karviná20271113:3013
16.1. FK Příbram20341315:3613

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (861)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele