Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Zkrácenou Švédskou rallye vede po prvním dnu Velšan Evans, Mareš drží 21. místo

Velšan Elfyn Evans se ujal po první etapě vedení ve Švédské rallye. Pilot týmu Toyota vyhrál stejně jako Estonec Ott Tänak z Hyundai dvě ze čtyř rychlostních zkoušek úvodního dne zkrácené soutěže a má před úřadujícím mistrem světa a obhájcem prvenství náskok 8,5 sekundy. Český jezdec Filip Mareš s fabií se při premiérovém startu v MS drží na 21. místě.

Elfyn Evans
zdroj: Reuters autor: Micke Fransson

S minimálními odstupy následují další jezdci Toyoty Kalle Rovanperä a Sébastien Ogier. Vítěz úvodní Rally Monte Carlo a Tänakův týmový kolega Thierry Neuville je šestý s mankem 23,6 sekundy.

"S rychlostí jsem spokojený, s umístěním ne, ale lépe to nešlo. Při takhle krátké rallye bude těžké se posunout dopředu, ale uvidíme," řekl belgický lídr šampionátu.

Soutěžit se ve Švédsku mělo začít už ve čtvrtek, ale pořadatelé se rozhodli divácky atraktivní rychlostní zkoušku na dostihovém závodišti v Karlstadu změnit na tréninkovou jízdu a její výsledky nezapočítávat.

Je nám líto, video expirovalo.
Švédskou rallye vede po 1. etapě Brit Evans

Nejrychlejší v ní byl Jari-Matti Latvala, kterého netradičně naviguje jiný úspěšný pilot Juho Hänninen. Finská posádka ale ambice nenaplnila: nejprve kvůli hodinám nabrala ztrátu a posléze po technické závadě odstoupila.

Švédskou rallye mělo původně tvořit 19 rychlostních zkoušek, ale kvůli nedostatku sněhu museli pořadatelé itinerář změnit. Teď už posádky čeká jen šest testů, z toho čtyři v sobotu.

Výsledky první etapy Švédské rallye:

1. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) 30:43,7, 2. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -8,5, 3. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -14,3, 4. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -17,8, 5. Lappi, Ferm (Fin./Ford Fiesta) -20,9, 6. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -23,6, ...21. Mareš, Hloušek (Škoda Fabia) -3:42,2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články