Na okraji Kladna hoří zhruba 80 autovraků. Hasiči doporučují v okolí požáru nevětrat

Zhruba 80 starých aut hoří na okraji Kladna v městské části Dubí na autovrakovišti. Hasiči vyhlásili kvůli počtu zasahujících jednotek nejdříve druhý, později třetí stupeň poplachu ze čtyř možných, řekla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová. Kolem 17.00 již nebyly vidět plameny a z místa stoupal pouze bílý kouř. V ovzduší hasiči podle mluvčí nenaměřili škodliviny.

Tento článek je více než rok starý.

video Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Středočeští hasiči zasahují při požáru autovrakoviště

Středočeští hasiči zasahují při požáru autovrakoviště | Zdroj: HZS Středočeského kraje

Ze začátku byl hustý černý dým jasně viditelný z okolních obcí i dálnice D7. Podle Fliegerové šel dým mimo obydlenou oblast. Na místě mají hasiči chemickou laboratoř, která nenaměřila žádné unikající škodliviny.

VIDEO: Pachatel na Praze 9 kromě devíti aut zapálil i své ruce. Policie hledá lékaře, kteří ho mohli ošetřit

Číst článek

„Hodnoty naměřené nebyly, ale v Buštěhradu a Hřebči je cítit zápach po spálenině. Těmto obcím bude vydána zpráva, aby lidé zbytečně nevětrali,“ řekla Fliegerová.

Kladenský primátor Dan Jiránek (ODS) řekl, že silný dým postihoval pouze velmi malou část města, situaci napomáhal příznivý směr větru. „Naprosté většině města se to vyhýbá. Ale samozřejmě se snažíme informovat občany, aby v dotčené čtvrti nevětrali,“ řekl Jiránek.

Vrakoviště je na kraji města směrem na Buštěhrad. Hasiči hasí vodou i těžkou pěnou. Na místo míří speciální těžká technika, která pomůže s rozhrnováním hromady vraků, aby hasiči mohli místo lépe dohasit.

Na místě zasahuje takzvaný protiplynový automobil hasičů, který zajistí dostatek kyslíkových lahví do dýchacích přístrojů pro hasiče.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme