Intel | Procesory | Čipy

Chystaný procesor Intel Core i7-10700K by mohl dosáhnout až na 5,3 GHz

Intel by měl tento rok představit novou generaci výkonných desktopových procesorů Comet Lake, které budou sice patřit do stávající 10. generace, ale přinesou zase o trochu vyšší výkon. Intel zatím sice bližší detaily neprozradil, ale postupně unikají náznaky a další se tentokrát týká frekvencí.

Kde jinde než v databázi testovacího programu, tentokrát konkrétně v 3DMarku, se totiž objevil dosud neuvedený model Intel Core i7-10700K. Jedná se o 8jádrový procesor se základní frekvencí 3,8 GHz, což není nic tak zajímavého.

gfhgh.png

Ta důležitá informace se ale týká jeho turbo frekvence, na kterou se může s omezeným počtem aktivních jader dostat – 5,3 GHz. Pochopitelně může jít o špatnou detekci 3DMarku, ale vzhledem k tomu, že už Intel zvládne i všechna jádra na 5 GHz, mít jedno či dvě jádra na frekvenci 5,3 GHz by mělo být realizovatelné.

Vše bude záležet na tom, jak se Intelu podaří optimalizovat spotřebu čipu tak, aby extrémně nenarostla. Nesmíme totiž zapomínat na to, že i tyto čipy budou stále vyráběné 14nm technologií, byť už v její čtvrté generaci.

Diskuze (21) Další článek: Astronauti NASA letící na Mars budou komunikovat se Zemí pomocí laserů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,