Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kometa si veze z Karlových Varů debakl 1:9, čtyřmi body zazářil Rachůnek

Hokejisté Brna prohráli v extralize třetí utkání v řadě a hazardují s účastí v elitní šestce. Ve 45. kole utrpěla Kometa v Karlových Varech debakl 1:9 a před svým přemožitelem má na šesté příčce už pouze dvoubodový náskok. Drtivou výhru Energie režíroval čtyřmi body Tomáš Rachůnek.

Karlovarský Ondřej Beránek se raduje z branky
zdroj: ČT4 autor: Slavomír Kubeš

"Výsledek tak úplně neodpovídá tomu, co se odehrávalo na ledě. Kometa si od začátku vytvářela příležitosti a nás podržel fantastický Filip Novotný. A byli jsme dnes extrémně produktivní," řekl trenér domácích Tomáš Mariška.

Do prvních výraznějších šancí se dostali hosté, Vincour ani Rákos však brankáře Novotného nepřekonali. A domácí následně v rozmezí tří minut dali utkání ráz.

Nejdříve se v 8. minutě trefil Stříteský, o dvě minuty později opět Realistic Aréna explodovala poté, co Beránek projel přes celé kluziště a podruhé překonal Čiliaka.

Kalich hořkosti si Brno dopilo v 11. minutě, když zkoprnělou obranu Komety potřetí potrestal Vondráček. Trenér Komety Zábranský si vzal oddechový čas, k obratu však své svěřence nenabudil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Brno

Brno sice v první třetině již neinkasovalo, ve druhé části se ale domácí opět prosazovali. Eratovo vyloučení potrestal Flek.

Snížit mohli Horký, Plekanec nebo Vincour, ani jeden z nich však Novotného překonat nedokázal. A tak přidali další gól domácí.

Vildumetz objel branku, Čiliak se nestihl včas přesunout a karlovarský útočník se radoval z premiérové branky v extralize. Ve 39. minutě se poté v přesilovce trefil obránce Šenkeřík.

O osudu zápasu tak bylo rozhodnuto. Západočeši ale ve třetí části přidali další tři góly, když se dvakrát prosadil nejproduktivnější hráč týmu Rachůnek a jednou kapitán Skuhravý.

Hosté se prosadili až v 54. minutě, kdy připravil Novotného o možné čisté konto Plekanec. Zápas tak skončil stejným výsledkem jako na konci prosince, kdy však 9:1 vyhrálo Brno.

"Filip byl výtečný a bez něj to mohlo dopadnout úplně jinak. K čistému kontu mu chybělo asi jen štěstí," řekl útočník domácích Tomáš Vildumetz a poukázal na 45 zásahů Filipa Novotného.

"Domácí se svými šancemi naložili parádně, my jsme nebyli schopni vrátit se do zápasu ani za stavu 0:3 nebo 0:4, kdy jsme také měli šance. Zápas byl nasměrovaný k tomu, že nám nevyjde vůbec nic a Varům všechno. Karlovy Vary nám tak po právu oplatily vysokou porážku, kterou utrpěly u nás doma," řekl trenér hostů Kamil Pokorný.

Energie Karlovy Vary - Kometa Brno 9:1 (3:0, 3:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Stříteský (Skuhravý, Mikyska), 10. Beránek (Plutnar, T. Mikúš), 11. Vondráček (Graňák, Skuhravý), 24. Flek (Šenkeřík, Rachůnek), 34. Vildumetz (T. Mikúš), 39. Šenkeřík (Gríger, Rachůnek), 47. Rachůnek (Flek), 51. Skuhravý (Koblasa, Vondráček), 52. Rachůnek (Gríger, Flek) - 54. Plekanec (Mueller). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:7. Využití: 2:0. Diváci: 4365.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Weinhold, Graňák, Plutnar, Rohan, Mikyska - Flek, Gríger, Rachůnek - Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, V. Polák - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenér: Pešout.

Brno: Čiliak (40. Vejmelka) - O. Němec, Mlčák, Bartejs, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Baranka - Mueller, Plekanec, Zaťovič - Erat, Kusko, Jenyš - Vincour, Rákos, Kucsera - Horký, Střondala, Plášek. Trenér: Zábranský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články