Hokejista Bouwmeester má za sebou operaci, srdeční rytmus mu bude hlídat přístroj

Hokejista Jay Bouwmeester ze St. Louis podstoupil po srdeční příhodě v úterním zápasu NHL v Anaheimu operační zákrok. Lékaři umístili šestatřicetiletému kanadskému obránci do hrudníku kardioverter-defibrilátor, který bude hlídat jeho srdeční rytmus. Za několik dnů by měl být podle sdělení klubu z anaheimské nemocnice propuštěn a vrátit se do St. Louis.

Tento článek je více než rok starý.

Anaheim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový obránce Jay Bouwmeester ze St. Louis  v zápase proti Anaheimu. Později v tomto utkání zkolaboval a byl převezen do nemocnice.

Hokejový obránce Jay Bouwmeester ze St. Louis v zápase proti Anaheimu. Později v tomto utkání zkolaboval a byl převezen do nemocnice. | Foto: Gary A. Vasquez | Zdroj: Reuters

Bouwmeester se v úterním utkání v Anaheimu zhroutil během první třetiny na střídačce. Na pomoc mu okamžitě přispěchaly lékařské týmy obou klubů. Záchranáři museli použít i defibrilátor, aby obnovili činnost srdce.

VIDEO: Obránce Bouwmeester zkolaboval během utkání NHL. ‚Utrpěl srdeční příhodu,‘ uvedlo St. Louis

Číst článek

Při převozu do nemocnice už byl loňský vítěz Stanleyova poháru opět při vědomí a komunikoval. Zápas, z nějž bylo odehráno necelých 13 minut, zůstal nedohrán a vedení NHL pro něj najde nový termín.

Bouwmeester, olympijský vítěz z roku 2014, drží v NHL jednu z nejdelších sérií bez vynechaného zápasu: nastoupil k 737 utkáním v řadě.

Kardioverter-defibrilátor má v těle i nizozemský fotbalista Daley Blind, který se už po prosincové operaci srdce vrátil na hřiště. Reprezentační obránce odehrál ve středečním pohárovém utkání Ajaxu Amsterodam s Arnhemem jako střídající hráč zhruba 25 minut.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme