Aby nepřišla ještě kopačka. Daniel Landa se naštval na Okamuru. Je to osobní

15.02.2020 9:49

Lídr hnutí SPD Tomio Okamura se dostal do křížku se zpěvákem Danielem Landou. Tomu se zjevně nelíbí, že Okamura sdílel jeho fotografie s názorem týkajícím se svobody slova.

Aby nepřišla ještě kopačka. Daniel Landa se naštval na Okamuru. Je to osobní
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„O svobodě slova se zde již fakticky nemůže hovořit. Žijeme nyní v době, kdy podobně jako v době komunismu nesmíte vyjádřit svůj názor. Musíte buď lhát, anebo mlčet,“ jsou na sdílené fotografii slova zpěváka Daniela Landy. „Obávám se, že Daniel Landa má pravdu. Opět nám noví totalitáři zavírají ústa a zakazují nám říkat pravdu o hrozbě islámu, imigrace či sluníčkářského neomarxismu. Pokud se ozvete, hned Vás neoprávněně onálepkují jako fašistu a rasistu. Na Západě již lidi za kritiku islámu či imigrace běžně trestně stíhají. Braňte s námi svobodu! Co myslíte Vy?“ napsal k tomu Okamura. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Pane Okamuro, důrazně Vás žádám, abyste mě nezatahoval do Vašich politických kampaní zveřejňováním mých fotografií a výroků (domnělých či pravých, vytržených z kontextu či starých – prostě žádných) na vašich webech. Držím se od politiky stranou (ač pravidelně volím, ale ne Vás) a rád bych, aby u toho zůstalo. Budu-li mít potřebu se nějak politicky vyjadřovat, založím si vlastní stranu, nebo se k někomu přidám (což zatím určitě nehrozí), ale nechci vidět svůj ksicht promlouvat z politických webů či sociálních sítí, jako to nyní bez mého vědomí a souhlasu činíte Vy. Buďte sám za sebe, za Vaše myšlenky a za Vaší stranu a neohánějte se prosím žijícími celebritkami, které se ještě mohou bránit (jak právě činím). Děkuji a přeji hezký den,“ napsal o pár hodin později na svém facebookovém profilu zpěvák Landa.

Šéf SPD Tomio Okamura následně celou věc označil jako kampaň proti sobě. „Koukám, že na serveru iDnes začala nějaká další podivná kampaň proti SPD, že prý zneužívám jméno Daniela Landy pro kampaň SPD... Každý si může na mém Facebooku dohledat (rozklikněte obrázek), že jsem nikdy nespojil jméno pana Landy s SPD ani ho nevyužil k propagaci SPD. Jediné, co jsem udělal je, že jsem vyjádřil souhlas s jeho konkrétním veřejně publikovaným názorem – a na tom nevidím nic nepatřičného. Vyjádřil jsem souhlas s tím, že pan Landa řekl: ‚O svobodě slova zde již fakticky nemůžeme hovořit. Žijeme v době, kdy podobně jako v době komunismu nesmíte vyjádřit svůj názor. Musíte buď lhát, nebo mlčet.‘ Pokud pan Landa nechce, aby lidé souhlasili s jeho veřejně vyřčenými názory, tak to budu samozřejmě respektovat,“ zkonstatoval Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…