Hlavní obsah

Bouře Dennis má na svědomí ve Velké Británii první mrtvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bouře Dennis, která zasáhla Velkou Británii, má na svědomí první dvě oběti. Stali se jimi teenager a muž, který spadl z tankeru u pobřeží v hrabství Kent, napsala agentura DPA.

Foto: Ben Birchall, ČTK/AP

Přístavní město Porthcawl ve Walesu

Článek

Tělo mrtvého mladíka vyplavilo v sobotu odpoledne moře u jihovýchodního pobřeží Velké Británie. Druhou oběť bouře našli záchranáři po sedmihodinové pátrací akci. Muž zřejmě utonul poté, co spadl z tankeru převážejícího zkapalněný ropný plyn.

Bouře ochromila leteckou dopravu. Ve Velké Británii byly zrušeny stovky letů, což se dotklo kolem 40 tisíc cestujících. Největší problémy hlásí aerolinky EasyJet, ty zrušily v sobotu 230 letů a British Airways.

Meteorologové uvádějí, že během 24 hodin spadne tolik srážek, kolik je úhrn za celý měsíc.

Druhý nejvyšší stupeň varování před záplavami vydali meteorologové pro patnáct oblastí v různých částech Anglie, jedenáct ve Skotsku a jednu ve Walesu. Nižší výstraha platí pro dalších téměř dvě stě míst po celé zemi. Na pomoc lidem v hrabství West Yorkshire, které tvrdě postihla i bouře Ciara, už úřady vyslaly armádu.

Meteorologové varují před úderem bouře Dennis také Irsko. Nárazy větru by měly dosáhnout 120 km/h. Hrozí současně záplavy.

Vylité řeky, zaplavené silnice, přerušená elektřina. Bouře Dennis udeřila na Britské ostrovy

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám