Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Mokrý trávník a neústupní ragbisté. Po děsivém skluzu pod nohy zůstal jeden z nich bezvládně ležet

Střet mezi McFaddenem (v černém) a van Rensburgem. foto: Reprofoto

Dublin/Praha - Diváci nemohli věřit tomu, když se ragbista Leinsteru Fergus McFadden postavil zpět na vlastní nohy. O pár chvil dříve byl „sestřelen“ protivníkem z týmu Cheetahs, Jansem van Rensburgem, v zápase mezinárodní ragbyové ligy. Svou roli ve tvrdém střetu hrál velmi mokrý trávník.
  14:45

Utkání mezi suverénním lídrem ligy Leinsterem a třetím celkem tabulky Cheetahs mělo jasný průběh. Dublinský Leinster se dostal do vedení, které navyšoval až do stavu 36-0.

Následně si Cheetahs připsali několik bodů, jenže v korekci stavu je zbrzdil faul van Rensburga. Domácí hráč Fergus McFadden se snažil ze země sebrat šišku, jenže v tu ránu mu pod nohy „přiletěl“ van Rensburg, který jej sestřelil.

McFadden se ve vzduchu otočil, obličejem dopadl na velmi mokrý trávník a na zemi se bezvládně převrátil na záda. Rozhodčí duchapřítomně přerušil hru a na hřiště povolal lékaře.

Sudí si během ošetřování znovu prohlédl inkriminovaný střet na videu, aby mohl následně vynést verdikt. Ten zněl: žlutá karta pro van Rensburga, který se trestu hodně divil. Hosté tak museli hrát následujících deset minut v oslabení.

Nakonec se jim sice povedlo snížit na 36-12. Leinster tak natáhl svou vítěznou šňůru na 11 výher z úvodních 11 zápasů ligy.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!