bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výměna nebude! Tomáš Tatar má zůstat součástí Canadiens

17. února 2020, 0:17

Jiří Sameš

V posledních dnech se dost hovořilo o možné výměně slovenského útočníka Tomáše Tatara. Pravděpodobně k tomu ale nakonec nedojde. Reportér Marc de Foy z novin The Montreal Journal to bere dokonce za hotovou věc.

„Pokud jde o Tatara, těžko si dokážu představit Bergevina (generální manažer Montreal Canadiens – pozn. redaktora), jak se zbavuje levého křídla z jediné útočné formace, která mu funguje," poznamenal de Foy.

A kromě Tomáše Tatara zmiňuje jméno dalšího hokejisty, jehož výměna určitě nepotká. Má jím být obránce Jeff Petry.

„Tady padlo rozhodnutí ještě dříve. Ztráta Shea Webera pozici Petryho pouze upevnila," pokračoval.

„Nakonec, oba hokejisté přesně splňují představu Bergevina, stejně tak jako bezpochyby i dalších generálních manažerů. Mají správný přístup a působení v Montrealu si užívají," doplnil.

Jeff Petry je pod smlouvou i pro sezonu 2020-2021.

Aktuálně mu běží pátý rok ze šestiletého kontraktu na celkem 33 milionů dolarů, který podepsal s Canadiens 2. června 2015. Počínaje 2018-2019, dohoda zahrnuje modifikovanou doložku o nevyměnitelnosti (patnáct týmů).

V případě Tatara a jeho trvání smlouvy platí to samé. Akorát mu běží třetí rok ze čtyřletého kontraktu na celkem 21.2 milionů dolarů, podškrtlého s Detroit Red Wings 21. července 2017. 

Tatar, devětadvacetiletý hokejista, odehrál v sezoně 2019-2020 zatím 61 zápasů, přičemž v nich vstřelil 21 gólů a zapsal celkem 53 kanadských bodů.

Vládne produktivitě týmu, platí i za nejlepšího střelce. Petry, dvaatřicetiletý Američan, je zde pro změnu nejproduktivnějším zadákem (61 zápasů, celkem 35 kanadských bodů).

Hokejisté Montrealu jsou nyní v tabulce Východní konference na dvanáctém místě (bilance 27-26-8). Jejich ztráta na play-off pozice činí osm, respektive devět bodů, se dvěma zápasy navíc.

Minulý týden chytli velkou krizi. V noci na neděli ztratili domácí utkání s Dallas Stars 3:4 v prodloužení, přičemž tak inkasovali čtvrtou prohru v řadě.

Uzávěrka přestupů NHL 2020 je na programu 24. února.

Sledujte:
Uzávěrka přestupů NHL 2020: O čem se spekuluje v zámoří? – online

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.