Krásná jako Marilyn Monroe: Jaké beauty triky používala slavná diva?

Krásná jako Marilyn Monroe: Jaké beauty triky používala slavná diva?

I když už je to více než padesát let, co zemřela Marilyn Monroe, neustále je považována za jednu z nekrásnějších a nejsvůdnějších žen vůbec. Její krása ale nebyla zadarmo. V čem jí pomáhal její vizážista Allan Snyder, který kromě ní pečoval také o krásu Katharine Hepburn nebo Raquel Welch?

Pod make-up trochu vazelíny

Dnes jsme zvyklé na různé podkladové báze a primery, ale kdysi vizážisté neměli po ruce tolik kosmetických produktů. Proto Allan Synder před použitím make-upu nanášel na pleť Marilyn tenkou vrstvu vazelíny. Díky ní vypadala pokožka svěže a mladistvě, make-up se dobře roztíral a vydržel déle. Navíc díky vazelíně pleť krásně zářila.

Pokračování 2 / 7

Neodolatelné rty

Bez svůdných červených rtů by to nebyla ta pravá Marilyn. Málokdo však ví, že se za nimi skrývalo mnoho práce. Pokud toužíte po smyslných rtech, jako měla ona, s jednou rtěnkou si nevystačíte. Konturovacích tužek používala Marilyn Monroe dokonce pět. Tmavší odstíny se nanášely do vnějších koutků, světlé do středu, tím získaly rty na objemu. Nakonec je dalším odstínem orámovala a na závěr použila lesk.

Pokračování 3 / 7

Oči podle Grety Garbo

Marilyn se netajila tím, že je Greta Garbo jejím velkým vzorem. Proto se pro ni stala inspirací také v líčení. Vizážista líčil oči herečce tak, že jí celé oční víčko pokryl bílým stínem, a to až k obočí. Díky tomu, že stín nanesl i k vnitřnímu koutku oka, vypadaly oči rozzářené a pohled získal hloubku.

Pokračování 4 / 7

Čtyři barvy očních linek

Také při malování očních linek volil vizážista trochu jinou taktiku a používal hned čtyři barvy: černou, hnědou, červenou a bílou. Na kočičí protáhlé linky používal černou a hnědou, bílá linka sloužila k namalování malého trojúhelníku ve vnějším koutku oka. Spojil se nejvyšší bod s tím nejnižším a výsledkem bylo opticky větší oko. Bílá se používala také k namalování vnitřní linky. Červenou tužkou se pak namalovala tečka ve vnitřním koutku oka. Bělmo tak působilo bělejší.

Pokračování 5 / 7

Trocha lesku

Její vizážisté moc dobře věděli, že aby obličej vypadal mladě a šťavnatě, musí se na správných místech trochu lesknout. A protože v té době rozjasňovače, jak je známe, ještě nebyly, vklepali Marilyn na lícní kosti pár kapek vazelíny nebo kokosového oleje.

Pokračování 6 / 7

Tvářenka na nos

Konturování obličeje dnes patří mezi "umění" v líčení a díky němu si dovedeme na tváři vykouzlit hotové zázraky. Právě Snyder byl první, kdo představil tuto techniku světu. Marilyn vždy nanesl malé množství růžové tvářenky na špičku jejího nosu. Tak vznikla iluze, že nos vypadá kratší a má lepší tvar.

Pokračování 7 / 7

Falešné řasy

Své vlastní řasy vylepšovala Marilyn těmi umělými. Upravovala je však do přirozenější podoby. Měla je rozdělené na úzké proužky a řasy nanášela jednotlivě. Navíc je měla vždy zkrácené na polovinu, aby nevypadaly příliš dlouhé, ale byly přitom husté.

Doporučujeme

Články odjinud