Pořad poměrně ostře zkritizovala kulturní publicistka Jana Machalická. „Marně si hlavu lámu, proč třeba má být pořad jako Peče celá země vlajkovou lodí sobotního večera na prvním programu ČT, když je tak strašlivě hloupý a o ničem,“ kroutí hlavou a nechápe, jak může takový formát Česká televize tak protežovat. 

„Argument, že ho vymysleli v BBC, neoslňuje, jelikož ani ta nesází jen zlatá vejce,“ míní a trochu zlehčuje celý koncept: „Napětí pečící estrády je vysoké, co chvíli někdo koukne do trouby a každých pět minut jeden z průvodců oznámí, že se bude končit, případně zazní něco strhujícího o kynutí.“

Na sociálních sítích pak její názor podpořili i někteří diváci. Ať již píší jen to, že s paní Machalickou souhlasí, nebo se sami na adresu Peče celá země vyjádřili nepříliš lichotivě. „Nedívám se. Večer si představuju jinak,“ říká například paní Jiřina a další divák v komentářích mluví podobně: „Na takové stupidní věci nekoukám.“ Divačka Helena zase doporučuje přesun pořadu na komerční televizi. „Stále vaříme, jako ve Starém Římě: Chléb a hry a lidé nevnímají problémy státu,“ myslí si.

„Je potřeba vyplnit čas, než je možné znovu vysílat Menšíka a Televarieté! 7 miliard + příjmy z reklamy jsou prý zoufale málo,“ rýpl si dokonce do veřejnoprávní stanice divák Michal. Jenže ačkoliv se najdou tací, kdo pořad Peče celá země kritizují, ve skutečnosti se novince na obrazovkách České televize neskutečně daří a očividně si ho zamilovala i většina diváků. 

15. února se tak nejnovější díl stal nejen jedničkou ve sledovanosti sobotního večera, ale dokonce i celého dne. Zapnulo si ho 1 326 000 lidí, tedy nepatrně víc než předchozí epizody (9.2. sledovalo pořad 1 315 000 diváků). Navíc z komentářů na sociálních sítích je patrné, že pořad rozhodně nemá nouzi o fanoušky, jenom na facebooku jich má přes 20 tisíc. „Klid, pohoda na člověka dýchne z lidiček, kteří se tam snaží něco dokázat,“ raduje se divačka Jana, které se prý Peče celá země líbí „strašně moc“.

„Pořad Peče celá země je moc fajn,“ netají se další divačka a podobných názorů se objevuje ještě více, dokonce někdy i od pánů. V komentářích na facebooku se dokonce diváci chlubí svými vlastními pekařskými úspěchy, a tak to vypadá, že skutečně celá Česká republika začala trávit víc času u plotny.

Líbí se vám Peče celá země?
Celkem 12263 hlasujících

VIDEO: Porotkyně Peče celá země plakala v Blesku kvůli Gottovi: Miloval moje bonbóny...

Video
Video se připravuje ...

Porotkyně Peče celá země plakala v Blesku kvůli Gottovi: Miloval moje bonbóny... Pavlína Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
37 fotografií