Chcete bydlet vedle Zemana? Za 3 mega společná chodba s prezidentem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Chcete bydlet vedle Zemana? Za 3 mega společná chodba s prezidentem!

Miloš Zeman na TV Nova a mrknutí na Raye Korantenga během rozhovoru.
Miloš Zeman na TV Nova a mrknutí na Raye Korantenga během rozhovoru. (Reprofoto TV Nova)

Chcete se stát sousedem prezidenta Miloše Zemana (75), a sdílet s ním dokonce společnou chodbu? Připravte si 3 miliony a můžete se stěhovat. Část domu, ve kterém strávil svůj politický exil na Vysočině, je totiž nyní na prodej!

„Bydlím Na Zámku. O víkendu se rekreuji Na Zámku. To když někomu řeknete, zní to skvěle,“ píše se v inzerátu, na který Aha! upozornil jeho čtenář. A je to tak! I když Zeman mluví o svém útočišti na jihu Čech jako o chalupě, ve skutečnosti jde o část historického objektu bývalé tvrze. A zatímco prezident si musí vystačit s dispozicí 1+1, byt na prodej má o tři pokoje víc. Nejen to: i další část sousedící se Zemanem je v rekonstrukci. Před domem jsou tak složeny cihly.

Všude se chlubil

„Ono to celé bylo donedávna v rukou lufťáků,“ zapředla ochotně hovor žena z městyse. „Tu část nalevo, která se teď prodává, koupili před časem rodiče pro takového mladíka ze Žďáru nad Sázavou. Ten musel prezidentovi lézt pěkně na nervy. Sousedství s hlavou státu si užíval, všude se tím chlubil,“ vyprávěla ochotně znalkyně místních poměrů. Jenže... „Ti napravo byli odněkud z Brna a se Zemanem prý nepromluvili ani slovo. Naštěstí to před časem prodali pánovi tady odvedle a on si to teď opravuje,“ přiblížila sourozenecké vztahy.

Náhlá změna

Na jaře roku 2018 levá, nově přistavěná část staré tvrze, změnila nečekaně majitele. „Vůbec nevím, kdo se jím stal a odkud je,“ říká starosta Nového Veselí Zdeněk Křivánek. „Vím jen, že to není nikdo z Veseláků. Celý rok tam probíhala rozsáhlá rekonstrukce. Řemeslníci sem dojížděli až odněkud z Tišnova, majitele jsem nikdy neviděl,“ dodává. A asi už ho ani neuvidí. Nový majitel totiž práce evidentně nedokončí a nemovitost svěřil do rukou brněnské realitce.

Jezdí už málo

Mimochodem, šťastný kupec nového prostoru bude se Zemanem mít i společnou chodbu, na které se v minulosti válely jeho politické dokumenty a odpočíval tam i legendární nafukovací člun Challenger. Hlavu státu ale asi moc potkávat nebude. Zeman Nové Veselí naposledy navštívil na pouhé dva dny na konci června 2019. Podmínky v jeho bytě jsou dost sparťanské a prezidentovi vadí i schody kvůli neuropatii dolních končetin. Po skončení mandátu se tak hodlá stěhovat natrvalo do Lán, kde už si koupil pozemek.

Víte že...

...název Nové Veselí dostalo městečko v roce 1563? Tehdy ho také po smrti svého manžela Zikmunda Helta získala do državy Alena Berková z Meziříčí, která měla v obci k dispozici zmíněnou tvrz označovanou jako zámek.

Jak jezevec k doupěti přišel

Miloš Zeman alias samozvaný Jezevec z Vysočiny na místo, kde trávil deset let mezi koncem v čele ČSSD a návratem na Hrad, narazil díky inzerátu v roce 1989. To byl vyhozen z práce kvůli článku Prognostika a přestavba, v němž kritizoval socialismus. „Po kroužení v oblasti Žďárských vrchů, kde mě zvláště lákala krásná vesnička Samotin, jsem pochopil, že mi finanční možnosti umožňují, abych koupil jen nějakou ruinu. V Lidové demokracii jsem si několikrát přečetl inzerát s podivuhodným textem Prodám domek ze šestnáctého století. Když inzerát vyšel asi popáté, dospěl jsem k názoru, že to asi bude nějaká levná zřícenina. Byla,“ píše v knize Jak jsem se mýlil v politice.

O třináct let později už nemovitost jako bývalý premiér a vzápětí i neúspěšný kandidát na prezidenta (v roce 2003 vypadl z volby po prvním kole) obýval trvale. „V roce 2002 jsem dokončil budování své vysočinské chalupy tím, že do ní bylo – stejně jako po celé vsi – zavedeno plynové topení. Odpadlo tak každodenní zimní vynášení popela a chalupa se stala celoročně obyvatelnou,“ píše. A udělal ze skromného obydlí i místo, kam se s ním jezdili radit aktivní funkcionáři, ať už z ČSSD či odjinud. Dokud zkušený praktik opět nepřijel do Prahy a všechny je znovu nepřeválcoval.

První dáma Ivana Zemanová na výstavě obdivovala malby Ondřeje Kmoška. Namaloval mimo jiné portréty postižených lidí. Zmínila se i o odjezdu dcery Kateřiny.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
17. 2. 2020 • 11:54

Má pravdu blamal to není legrace ,hodí tam nějaký blb Molotov koktejl anebo bombu a co vy pak

blamal
17. 2. 2020 • 10:35

Nechceme, a to ani zadarmo.🤮

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.