Cortese pokračuje v MS superbiků s týmem Pedercini

Německý závodník Sandro Cortese jel loni parádní premiéru jezdce WorldSBK, kterou spojil s Yamahou. Tři ladičky ale neměly o mistra světa Moto3 zájem, takže ten zůstal bez práce a pro sezonu 2020 neměl místo. Nakonec se do paddocku vrátí a zahájí letošní ročník s týmem Pedercini, který měl problémy s ohledem na financování účasti v soutěži.

Koncem února startuje v Austrálii letošní ročník mistrovství světa superbiků a Sandro Cortese bude součástí WorldSBK, jelikož podepsal smlouvu s týmem Pedercini. Němec loni závodil s týmem GRT Yamaha a premiéru mezi superbiky uzavřel celkově dvanáctý. Ani tento výsledek mu ale nezaručil místo pro sezonu 2020 a Coretese je nakonec rád, že pokračuje s týmem Pedercini Kawasaki.

Začátkem roku Cortese nahradil Leona Camiera v testech v Jerezu a Portimau, kde jel s Ducati Barni Racing. Tato zkušenost ale k další spolupráci nevedla, protože Camier je odhodlán jet za každou cenu testy v Austrálii a také samotné závody na Phillip Islandu.

S týmem Pedercini měl jet původně Jordi Torres, ale tam nastaly již zmíněné problémy se sponzorem, takže z jeho účasti sešlo a za Španěla nastoupí Sandro Cortese. Španěl Torres letos zůstane v paddocku MotoGP, protože je jezdcem stáje Pons v sérii MotoE. Ital Lorenzo Savadori byl také spojen s týmem Pedercini, ale ten měl štěstí, protože si ho Aprilia vybrala pro testování jejich prototypu MotoGP.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist