Samsungy řady Galaxy S20 rozšíří spolupráci se systémem Windows 10

Samsung již u dosavadních modelů řady Galaxy S a Galaxy Note nabízí propojení s počítačem s Windows prostřednictvím funkce Odkaz na Windows, která ve WIndows 10 nese název Váš Telefon. U „es dvacítek“ dojde na další vylepšení spolupráce Android 10 s desktopovým operačním systémem od Microsoftu.

Největší změnou je podpora RCS zpráv v aplikaci Váš Telefon, a to za předpokladu, že budete jako defaultní používat aplikaci Samsung Zprávy. U nás však funkce naráží na nepodporu ze strany operátorů. Snaží se prakticky jen Vodafone, a to v podobě řešení Vodafone RCS Chat. Aby RCS zprávy fungovaly, bude třeba, aby byl k internetu připojen telefon, a zřejmě také počítač, z něhož budete zprávy odesílat.

Další novinkou je sdílený clipboard mezi telefonem (řada Galaxy S20 + Galaxy Z Flip) a počítačem. Mezi telefonem a počítačem v obou směrech přenesete texty či fotografie o maximální velikosti 1 MB bez toho, aniž byste museli něco ručně kopírovat nebo data synchronizovat. V případě větších fotografií může dojít ke kompresi, při kopírování velkých bloků textu může dojít ke ztrátě formátování. Přenos souborů z mobilu na počítač a z počítače na mobil bude probíhat přes servery Microsoftu, do používání funkce vás však nikdo nenutí, takže může zůstat vypnutá.

Microsoft uvedl, že zmiňované funkce budou ze začátku podporovat jen čerstvé novinky od Samsungu. Není tedy vyloučeno, že se funkce v budoucnu dostanou i na další smartphony (a to i mimo značku Samsung), americký gigant však žádný detailní harmonogram neprozradil.

Představení aplikace Váš Telefon ve Windows 10:

Via Microsoft, Twitter

Váš názor Další článek: Vyhlašujeme kravinu týdne. Podívejte se, jak by vypadal Instagram v dobách Windows 95

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Samsung Galaxy S20+, Samsung Galaxy Z Flip, Samsun, APP, Funkce, Aplikace, Počítač, Internet, Přepojení, Odkaz na Windows, Váš Telefon,