Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Česko

VIDEO: Pražský taxikář vyhodil z auta nevidomou ženu, vadil mu vodicí pes. Případ řeší policie

Taxikář společnosti Bolt vyhodil na pražském Žižkově nevidomou ženu z auta, protože chtěla cestovat se svým vodícím psem. foto: Reprofoto/Youtube: Adriana Bártlová

Praha - Policisté se zabývají incidentem na pražském Žižkově, při němž taxikář jezdící pro společnost Bolt podle Deníku N v pondělí dopoledne vytáhl z auta nevidomou ženu, protože nechtěl odvézt jejího vodicího psa. Policie případ řeší jako přestupek. Firma už s taxikářem ukončila spolupráci a ženě se omluvila.
  18:53

Za předražování jízdného potrestal soud pražské taxikáře podmínkami a peněžitými tresty

Server uvedl, že žena dopoledne zabloudila a požádala o pomoc v hotelu v Bořivojově ulici. Personál jí pomohl zavolat taxikáře přes aplikaci Bolt. 

„Jelikož jsem nevidomá, mám vodicího pejska, takže jsem nasedla do auta a za mnou nastoupil pejsek. Ale řidič mi řekl, že pejska nevezme. Já mu řekla, že se ale bez něj neobejdu, protože jsem nevidomá. Řekl mi, že ho to vůbec nezajímá a ať vypadnu,“ popsala Deníku N situaci, kterou na videu zachytila i svědkyně události.

Nevidomí brojí proti segwayům. Nejsou slyšet, bojíme se, říkají poslancům

Žena vystoupit odmítla, protože cestu domů už měla zaplacenou, jenže taxikář to podle jejího svědectví popíral. Následný konflikt sledovali lidé z hotelu a další svědci, kteří zavolali policii. Taxikář z místa odjel. Žena v autě zapomněla slepeckou hůl. „Ležela jsem na zemi, stáhl okénko a vyhodil tu hůl za mnou zřejmě z okénka,“ řekla.

Kontrolujte častěji alternativní služby. Pořád porušují pravidla, stěžují si pražští taxikáři

„Ano, touto událostí se zabýváme. V současné chvíli případ kvalifikujeme jako přestupek,“ uvedla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

„Okamžitě poté, co jsme se o tomto incidentu dozvěděli, jsme daného řidiče dohledali a na naší platformě jsme ho zablokovali. S řidičem jsme v úzkém kontaktu a zjišťujeme od něj podrobnosti,“ sdělil mediální zástupce firmy Bolt Jan Novosad. 

S daným taxikářem podle něj společnost dosud žádný incident nemusela řešit a také cestující ho oceňovali většinou nejvyšším hodnocením. Firma Bolt se už s nevidomou ženou zachycenou na videu spojila a omluvila se jí. „Nabídli jsme jí asistenci, a pokud se rozhodne kontaktovat policii, poskytneme při vyšetřování maximální možnou součinnost,“ dodal Novosad.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!