Hlavní obsah

Sparta řeší trenéra! Vyrazí ještě Jílek do Olomouce?

Aktualizováno

Sobotní výbuch s Libercem nezůstal bez odezvy. Podle zákulisních zpráv fotbalová Sparta během pondělí intenzivně řeší, s jakým trenérem vyrazí v neděli do Olomouce. Objevila se dokonce spekulace, že už byl Václav Jílek odvolán a řeší se jen jeho nástupce. Řešením by mohl být posun Václava Kotala z béčka k prvnímu týmu. Žádné oficiální stanovisko však letenský klub zatím nevydal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Václav Jílek gestikuluje během utkání v Plzni.

Článek

Sparta zatím napjatou situaci nekomentuje. Server iSport.cz nicméně přinesl informaci, že během pondělí se na Letné objevil Václav Kotal. Trenér béčka by mohl být nejrychlejším řešením v případě, pokud vedení klubu Václava Jílka odvolá.

Tristní výkon v prvním jarním duelu s Libercem (0:2) zásadně otřásl důvěrou vedení v současného kouče. Je možné, že Jílek už s týmem ani nedorazí v neděli do Olomouce, odkud před sezonou do Sparty přišel.

Jenže jak dál? Řešením po ruce je Kotal, který by se áčka mohl ujmout. Sparta však řeší také další možnosti, že by Jílka nahradila novým trenérem odjinud.

Druhá půle byla jedním z našich nejhorších výkonů v celé sezoně, hodnotil Václav Jílek. Vyřídit si to s ním běžel fanoušekVideo: Sport.cz

„Trenér Jílek má naši důvěru. Ale už je také čas, aby se dostavily výsledky," avizoval sportovní manažer Tomáš Rosický po skončení podzimu.

Sobotní výbuch ovšem Jílkovu pozici zásadně zhoršil. Poprvé během jeho působení se proti němu postavilo hlediště, jeden z fanoušků dokonce přiběhl až k lavičce.

Měl by podle vás kouče fotbalové Sparty Václava Jílka nahradit trenér letenské rezervy Václav Kotal?
Ano.
27,5 %
Ne.
72,5 %
Celkem hlasovalo 13181 čtenářů.

Reklama

Související témata: