Pohádali jste se a vy si chcete usmířit uraženého partnera? Zkuste to takhle!

Pohádali jste se a vy si chcete usmířit uraženého partnera? Zkuste to takhle!

Hádky nejsou ve vztazích nic neobvyklého, a pokud se v tom vašem odehrají jen čas od času, není třeba se znepokojovat, naopak. Jak se říká, hádky jsou kořením lásky. Jak se ale chovat, když je chyba na vaší straně a vy si chcete usmířit uraženého partnera?

Dejte si na čas

Po právě proběhnuté hádce máte oba jistě horkou hlavu. Dejte si proto na čas, aby vztek vyprchal a horká krev vychladla, než na partnera zase promluvíte. Klidně si zajděte na procházku nebo si zaběhat, případně do posilovny, kde si pohybem vyčistíte hlavu. Po návratu domů už vaše komunikace jistě bude klidnější, a bude tak ideální atmosféra na to se usmířit.

Pokračování 2 / 6

Nedávejte najevo vztek

S partnerem po hádce začněte komunikovat až ve chvíli, kdy jste si jistá, že z vás vztek z velké části vyprchal. Pokud s ním budete mluvit tak, že z vašeho tónu bude cítit ironie, jízlivost a uraženost, k usmíření to rozhodně nepovede. Váš partner to vycítí a napětí mezi vámi jen tak nepovolí.

Pokračování 3 / 6

Přiznejte chybu

Někdy zkrátka vybouchnete bezdůvodně nebo to prostě přeženete. Je-li chyba na vaší straně, je potřeba si to přiznat a udělat první krok. Najděte v sobě sílu chybu přiznat nahlas a omluvit se. Není většího léku než právě omluva. A nespoléhejte, že váš partner sám vycítí, že vás hádka mrzí.

Pokračování 4 / 6

Naučte se přijmout omluvu

Stejně tak jako omluvit se je důležité umět přijmout omluvu toho druhého. Pokud tedy váš partner učiní vstřícný krok, měla byste gesto přijmout. Nemusíte mu odpustit hned, ale uznat jeho vstřícnost ano. Takže žádné zahazování darovaných květin!

Pokračování 5 / 6

Uvařte mu

Co si budeme nalhávat, rčení o tom, že láska prochází žaludkem, pořád platí. Chcete-li ho navnadit, dejte si tu práci a uvařte mu jeho oblíbenou večeři. Lest je to sice tak průhledná, že ji jistě prokoukne, ale pravděpodobně stejně neodolá. A také snad ocení vaše gesto, kterým mu dáte najevo, že podáváte ruku ke smíru.

Pokračování 6 / 6

Pomilujte se

Ne nadarmo se říká, že usmiřovací sex je nejlepší. Sex je považován za nejrychlejší a nejjednodušší způsob, jak se lidé usmiřují. Nemusíte u něj používat slova, nemusíte se obhajovat ani omlouvat. Což je na jednu stranu špatně, protože tím se váš problém nevyřeší. Nechte si proto sex až jako třešničku na dortu poté, co se navzájem omluvíte.

Doporučujeme

Články odjinud