Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drama na Příbramsku: Výbuch neznámé látky poranil mladíka!

Autor: VaB - 
18. února 2020
15:14

Složky IZS zasahovaly od odpoledne v Kosově Hoře na Příbramsku. Mladý muž se zde vážně poranil při manipulaci s chemikáliemi! Do nemocnice ho transportoval vrtulník. V domě se pak našly chemikálie, na místo tak vyjel pyrotechnik.

Od úterního odpoledne zasahují složky IZS v Kosově Hoře na Příbramsku. „Měli jsme zde popálenou osobu, incident jsme přijali ve 12:20 přes linku 112. Sedlčanští policisté zajišťovali místo přistání vrtulníku. LZS pak z místa transportovala mladšího muže do nemocnice. Nešlo o cizí zavinění, věc šetříme na místě,“ řekla Blesku mluvčí policie Monika Schindlová. 

Dodala, že se v domě našly zatím neznámé látky a na místo tak musel vyjet pyrotechnik společně s chemickou jednotkou hasičů z Kamenice.

Zásah potvrdil i mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. „Na místo jsme vyslali profesionální a dobrovolnou jednotku hasičů společně s vyšetřovatelem. Vyjížděli jsme na základě požadavku policie,“ řekl Blesku Svoboda.  

K místu musel vzlétnout i záchranářský vrtulník. „Transportovali jsme do vinohradské nemocnice na speciální kliniku popálenin asi dvaadvacetiletého muže, který utrpěl popáleniny na 15 % těla. Po celou dobu byl při vědomí,“ řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání