Její první láskou byl malíř Kája Saudek, ale jak jen to bylo možné, utekla do Hollywoodu. Brzy se provdala za amerického kulturistu Brada Harrise, se kterým má dceru Sabrinu. Manželství ale nefungovalo, a tak ji Miloš Forman pozval na večírek, kde se seznámila s ředitelem filmové společnosti Warnes Brothers. John Calley tehdy randil s Barbrou Streisand, ale česká kráska mu učarovala tak moc, že vztah s oscarovou herečkou ukončil a vzal si Schoberovou. Po dvaceti letech přišel rozvod a herečka už o další vztah neprojevila zájem.

Pikantnosti

Režiséři s radostí využívali jejích půvabů a nabízeli jí role plné pikantních scén. Polonahá se objevila ve většině svých filmů. V roce 1964 kývla na nabídku Playboye a objevila se na titulní straně s výmluvným textem: "Dívky z Ruska a zemí za železnou oponou". Jako playmate si ji vybral dokonce sám Hugh Hefner.

Schoberová byla považovaná za sexsymbol a hollywoodští krasavci kolem ní kroužili jako hladoví supi. Udržovala přátelství s Robertem Redfordem, Clintem Eastwoodem i Paulem Newmanem.

Omyl?

Stále vlastní luxusní sídlo v Los Angeles, ale většinu času tráví v Praze. Na veřejnosti se objevuje jen málokdy a před médii se straní. Hvězdnou kariéru vyměnila už v sedmadvaceti letech za rodinu. Před kameru se ještě několikrát vrátila, ale definitivní konec přišel v roce 1983 s filmem Vrak. Nikdy svého rozhodnutí nelitovala, herectví ji nenaplňovalo. Točilo se totiž jen kolem její krásy.

O jejího prvního manžela a svého biologického otce se v USA do poslední chvíle starala její dcera Sabrina. Ta zůstala za velkou louží, živí se jako kostymérka celebrit včetně Angeliny Jolie a za matkou pravidelně létá.