Veřejný útok na Pekarovou-Adamovou. Štětinu musel uzemnit Kalousek. A to nebylo vše

18.02.2020 18:00

Spisovatel a bývalý senátor Jaromír Štětina na twitteru osočil předsedkyni TOP 09 Markétu Pekarovou-Adamovou, že bojkotuje snahy předsednictva TOP 09 jednat se Štětinovým hnutím Evropa Společně (ESO). Proti se ale ohradil dlouholetý bývalý předseda topky Miroslav Kalousek s tím, že „neexistuje žádné usnesení, podle kterého by TOP 09 musela jednat právě s ESO“.

Veřejný útok na Pekarovou-Adamovou. Štětinu musel uzemnit Kalousek. A to nebylo vše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Jaromír Štětina

Štětina se prostřednictvím svého hnutí snaží prosadit spojení opozice, což podle něj zástupci TOP 09 bojkotují. „Hnutí Evropa společně (ESO) je stále připraveno jednat s TOP 09 o spojení opozice. Jednat s ESO rozhodlo i předsednictvo TOP 09. Paní předsedkyně Pekarová toto rozhodnutí předsednictva topky bojkotuje,“ napsal Štětina na twitteru a reagoval tak na usnesení, že topka bude spolupracovat se všemi demokratickými hnutími.

 

 

Předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek ale Štětinu odkázal do patřičných mezí. „Usnesení, které by ukládalo zástupcům TOP 09 jednat konkrétně s ESO neexistuje,“ uzemnil Štětinu Kalousek.

 

 

Štětina se ale nedal a znovu zopakoval, že jeho nové hnutí je připraveno ke spolupráci. „Vážený pane Kalousku, řekl jste mi dnes telefonem, že existuje usnesení předsednictva TOP 09 o tom, ze topka bude spolupracovat se všemi demokratickými hnutími a dodal jste, že považujete hnutí Evropa společně za demokratické hnutí. My jsme stále připraveni spolupracovat,“ trvá na svém Štětina.

 

 

Štětina to schytal také od mnoha dalších. „Pane Štětino, měl jsem Vás za kvalitního politika, ale proč to řešíte tady a tímto způsobem? Takto to vypadá, že se tímto výkřikem chcete jen zviditelnit a povýšit nad TOP 09?“ reagoval třeba David Krůta.

 

 

Místopředseda TOP 09 Lukáš Otys zase vzkázal, že „o spolupráci s jinými hnutími se předsednictvo baví neustále a diskuze bude pokračovat“. „Není pravda, že předsedkyně cokoliv bojkotuje, prosím nevytrhujte z kontextu informaci z předsednictva, kde jste osobně nebyl,“ dodal s tím, že jde o šíření dezinformace.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…