TOPlist

Sharp představil vlajkový model Aquos R5G. Nechybí 5G, 120Hz displej a 5 fotoaparátů

sharp aquos R5G predstaveni

Sharp oficiálně představil nový vlajkový model Aquos R5G, který se může pyšnit moderními prvky, ale i mírně kontroverznějším designem. A to díky dvěma výřezům na přední straně. Jeden pro selfie kameru a druhý pro kapacitní čtečku otisků prstů. Po stránce výkonu na tom je telefon špičkově, má totiž v sobě Snapdragon 865, což mimo jiné znamená i podporu 5G sítí. Jedná se tak o první telefon této japonské značky s podporou sítí nové generace.

Sharp Aquos R5G podporuje i nahrávání videa v 8K rozlišení

Displej telefonu má velikost 6,5“ a rozlišení QHD+, jedná se o IPS panel, což je jeden z hlavních důvodů, proč je čtečka otisků prstů ve výřezu. Pokud by japonská společnost chtěla mít čtečku v displeji, musel by se používat AMOLED panel a pro umístění na zádech či bočním rámu se Sharp nerozhodl.

sharp aquos r5g predni strana

Co každopádně potěší, je podpora 120Hz obnovovací frekvence. Nejedná se ale o nějaké překvapení, Sharp tuto technologii prosazoval mnohem dříve, než se objevila i u „velkých“ a známějších hráčů na poli telefonů jako je OnePlus, Google či Samsung. Potěší i hlasité stereo reproduktory. Zároveň se jedná o jeden z posledních vlajkových modelů s podporou 3,5mm audio konektoru.

Na zadní straně jsou čtyři fotoaparáty. Ten hlavní má 12 MPx, sekundární telefoto má rovněž 12 MPx. Oba mají optickou stabilizaci obrazu. Ultraširokoúhlý fotoaparát má 48 MPx a nechybí ani senzor hloubky ostrosti. Selfie kamera má 16 MPx. V ultraširokoúhlém módu se dá aktivovat nahrávání v 8K rozlišení.

Jak už jsme psali výše, výkon má na starost Snapdragon 865, který doplňuje 12GB RAM paměť a 256GB úložiště. Dá se navíc rozšířit pomocí microSD karet. Telefon již běží na Androidu 10. Baterie má kapacitu 3 730 mAh, což je na první pohled hodně málo vzhledem k velikosti a rozlišení displeje, podpory 5G sítí a 120Hz displeje.

【AQUOS R5G】コンセプトムービー

【AQUOS R5G】コンセプトムービー

Podobně jako vlajkové modely jiných společností, i Sharp Aquos R5G splňuje certifikaci IP68. Cena prozatím nebyla odhalena, vydání v Japonsku je plánováno během jara. Globální dostupnost je v tuto chvíli neznámá.

Jak se vám líbí Sharp Aquos R5G?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)