osmifinále - 1. zápasy
18.02.2020 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Hodina nudy v Dortmundu, pak tři góly během deseti minut

Při pohledu na výsledkovou tabuli i herní obraz nemohli diváci v Signal Iduna Parku v poločase čekat větší počet gólů, nakonec si však po změně stran přišli na své. Skóre otevřel dvacet minut před koncem Håland, a i když záhy srovnal Neymar, norský šutér upravil na konečných 2:1.

Začátek utkání se nesl ve velmi opatrném duchu. Pařížané se svou kombinací málokdy přiblížili pokutovému území, úspěch neslavili ani ojedinělé výpady domácích. Z úvodní dvacetiminutovky stojí za zmínku snad jen přímý kop po faulu na Neymara, který sám poškozený poslal jen těsně vedle tyče.

Ve zbytku první půle hrozili už jen Schwarzgelben. Jadon Sancho si v pokutovém území navedl míč na svou pravačku a technickým pokusem protáhl Navase. Deset minut před pauzou o sobě dal poprvé výrazněji vědět Erling Håland, svou prudkou ránu poslal ale jen do boční sítě.

Ani třetí čtvrtina zápasu nepřinesla mnoho vzrušení, až pětadvacet minut před koncem Mbappé pronikl do šestnáctky a nepříjemnou ranou zaměstnal Bürkiho. Tím opět vyšlo na svět nepsané pravidlo "nedáš, dostaneš". Na druhé straně totiž Erlinga Hålanda trefila střela jednoho ze spoluhráčů, díky šťastnému odrazu se Nor ocitl zcela sám před Navasem a špičkou kopačky otevřel gólový účet utkání.

S vyrovnáním hosté neotáleli. Mbappé s notnou dávkou štěstěny přešel hned přes trojici bránících hráčů a naservíroval míč před poloprázdnou bránu Neymarovi. Pro brazilského střelce byla nastalá situace lahůdkou, na tabuli tak znovu svítilo nerozhodné skóre.

Ale ne na dlouho. Spolupráce mladých dortmundských vlčáků přinesla ovoce. Sedmnáctiletý Reyna vyslal za obranu o dva roky staršího Erlinga Hålanda, který místo postupu směrem k bráně nečekaně vypálil, čímž zřejmě zaskočil Navase a míč se třepotal v síti.

Po necelých pěti minutách mohlo být opět srovnáno, jenže Neymar po závaru před Bürkiho bránou napálil jen konstrukci jeho svatyně. Na náladě Pařížanů nepřidaly ani dvě žluté karty v závěru utkání, vinou nichž Thomas Meunier a Marco Verratti nemohou nastoupit do odvety. Ta se v Parku princů koná za tři týdny...

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (338)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele