Film Past otevřel bolavé téma: Proč Štěpnička kývl na roli Gottwalda? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Film Past otevřel bolavé téma: Proč Štěpnička kývl na roli Gottwalda?

Jiří Štěpnička s plakátem k filmu PAST, kterým si připomněl těžké chvíle svého dětství.
Jiří Štěpnička s plakátem k filmu PAST, kterým si připomněl těžké chvíle svého dětství. (Blesk - David Kundrát)

A je to tu zase! Na hlavu Jiřího Štěpničky (72) se po nedělním odvysílání televizního filmu Past snáší drsná kritika. Opět mu vyčítají, že krátce po smrti Jiřiny Štěpničkové (†73) vzal v seriálu Gottwald roli prezidenta, který poslal jeho mámu do vězení za pokus o útěk za hranice.

Bývalá prvorepubliková hvězda Jiřina Štěpničková podlehla rakovině 5. září 1985 a 13. září měla pohřeb ve strašnickém krematoriu. A na podzim téhož roku začal režisér Evžen Sokolovský (†72) natáčet prorežimní seriál o komunistickém vůdci Klementu Gottwaldovi (†56) k jeho nedožitým devadesátinám. A do titulní role obsadil právě Jiřího Štěpničku.

Nesoudí, nechápou...

„Jak to mohl vzít!“ ptají se nechápavě diskutéři na sociálních sítích. „Nesoudím, ale nechápu...“ znějí nejčastější příspěvky. Premiéra televizního filmu Past, který v neděli na ČT1 sledovalo 1 085 000 diváků, znovu otevřela staré diskuse.

Rozhodl se blbě

Štěpnička před napadáním nestrká hlavu do písku. „Národ mi to vyčítal, ale věděl jsem, že kdybych to odmítl, skončil bych jako herec,“ vysvětlil už dříve své rozhodnutí. Byl tehdy čtyřicátník, v tom nejproduktivnějším věku a svou profesi měl rád. „Zvažoval jsem pro a proti, když to odmítnu. Určitě by mě nezastřelili, byla by to jen smrt profesionální. Rozhodl jsem se tehdy, jak jsem se rozhodl, a rozhodl jsem se blbě,“ řekl herec v roce 2014 pro Český rozhlas.

Naučil se odmítat

I v jeho případě se ale ukázala platnost rčení, že všechno zlé je pro něco dobré. „Díky tomu jsem se naučil říkat ne. Odmítat role mě naučil Gottwald,“ prozradil Štěpnička.

Herec Štěpnička odhalil tajemný vzkaz. A Berenika Kohoutová utajila porod

Video se připravuje ...



Přečtěte si
defakto
19. 2. 2020 • 10:24

... to jsou jenom kecy , prostě jenom potvrdil že herci jsou prodejní cházka , pro peníze a pomyslný úspěch jsou schopní zradit i své rodiče.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.