TOPlist

Zkopírovat na počítači, vložit na telefonu. Windows 10 lépe spolupracují s novými Samsungy

sung

Microsoftu to s vlastními smartphony příliš nevyšlo, a tak se snaží prosazovat svoje aplikace a služby na telefonech jiných značek. Asi nejviditelnější je spolupráce s korejským Samsungem, na jehož telefonech už v základu najdete spoustu předinstalovaných aplikací od redmondských vývojářů. Přítomná je i aplikace Váš telefon, skrze kterou je možné zrcadlit obraz z telefonu přímo na obrazovku počítače s Windows.

U nových smartphonů Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra a Z Flip tato aplikace přináší další příjemný benefit – meziplatformní schránku pro uložený text a obrázky o velikosti do 1 MB. Stačí tak zkopírovat nějaký obsah na počítači a vložit jej přímo v telefonu či naopak.

Tato novinka je svázaná pouze s novými telefony od Samsungu, neboť vyžaduje speciální integraci přímo od výrobce smartphonu. Na Windows 10 je zapotřebí tuto funkci aktivovat v nastavení aplikace Váš telefon.

copy

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku