bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Slzy a odchod. Brenden Dillon byl vyměněn do Washingtonu

19. února 2020, 5:33

Matěj Hodoval

Další dlouho předpokládaná výměna se stala skutečností. Letos trápící se San Jose poslalo pryč zadáka Brendena Dillona, za nějž kalifornský celek obdržel volby v draftu. Urostlý zadák bude nyní oblékat dres Capitals.

Velká změna. Dillon opouští šestý celek Pacifické divize, který ztrácí na postupové příčky dvanáct bodů. Nově bude zkušený obránce bojovat v barvách jednoho z velkých favoritů na zisk nejcennější trofeje a aktuálně
(o bod zpět) druhé mužstvo Metropolitní divize.

Jsem opravdu nadšený, nemohu se dočkat. Ten tým, ta parta... Je to skvělá příležitost,“ hlásí sám Dillon.

Avšak odchod z Kalifornie pro něj není vůbec snadnou záležitostí. Výměnu naznačil devětadvacetiletý Kanaďan už po svém posledním utkání v tyrkysovém dresu. Když obdržel po zápase otázku, zda to byl jeho poslední zápas, neudržel slzy. „Nevím. Rád tu působím, snažím se odvést každou noc maximum. Tohle ale nezáleží na mně.“

Po výměně přiznal, že to pro něj nebylo jednoduché období. „Bylo to opravdu šílené. Když začínáte prohrávat, tak přichází čím dál více otázek, více se o vás zajímají média. Navíc když vám po sezoně končí smlouva,“ líčí.

San Jose tak tímto krokem jako kdyby definitivně hodilo ručník do ringu. Vždyť Žralokům už tak do konce sezony schází Tomáš Hertl s Erikem Karlssonem, dlouhodobě zraněný je také kapitán Logan Couture. A teď potápějící loď opouští další jméno.

Sharks získali výměnou za Dillona volbu ve druhém kole draftu 2020 a podmíněný výběr ve třetím kole draftu 2021. Rodák ze Surrey se po této sezoně stane nechráněným volným hráčem a do té doby bude Žraloky zatěžovat 50 % jeho platu a cap hitu.

Naopak Washington výrazně vyztužuje obranu. Capitals získali zkušeného hráče, který se svých 193 centimetrů a 102 kilogramů nebojí využít v osobních soubojích. Dillon sice bodově nevyniká, v devětapadesáti duelech nasbíral gól a třináct asistencí. Nicméně v letošním ročníku patřil k nejvyrovnanějším mužům na modré čáře Žraloků.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.