TOPlist

Galaxy Fold 2 bude pořádná mašina: S-Pen, tělo z oceli a keramiky i kamera pod ohebným displejem

galaxy fold 2 1

Samsung nás v minulém týdnu zaplavil novými smartphony, v jeho laboratořích se však nadále pilně pracuje; na pořadu dne je mimo jiné i řadový nástupce loňského smartphonu Galaxy Fold. Informátor Max Weinbach, který nás zásoboval přesnými informacemi o Galaxy Z Flip ještě předtím, než byl představen, přináší první zprávy i o tomto zařízení.

Galaxy Fold 2: keramika a nerezová ocel

Samsung Galaxy Fold 2 má dostat luxusní tělo vyrobené z nerezové oceli a keramiky, a to hned ve pěti barvách – modré, stříbrné, zlaté, růžové a černé. Vnější stranu má pokrývat nový displej typu Infinity V, tedy s kapkovitým výřezem uprostřed. Skládací displej uvnitř má nabídnout zajímavější řešení – kamerka bude schována buď do kruhového otvoru nebo přímo pod displej.

Max Weinbach také tvrdí, že Galaxy Fold 2 dostane zbrusu nový typ stylusu S Pen, což potvrzuje předchozí spekulace, že tento telefon „poleze do zelí“ řadě Galaxy Note. Otázkou je, jak Samsung vyřeší odolnost ohebného displeje vůči poškrábání; hrot stylusu by se na něm mohl nehezky projevit.

https://twitter.com/MaxWinebach/status/1229398564830416896

Hlavní (ohebný) displej by měl mít 7,7 palce a QXGA+ rozlišení či 120Hz překreslovací frekvenci. Vnější displej by mohl být větší než u první generace, kde příliš kladných bodů nezískal – konkrétně 6,4″, Full HD+ rozlišení (Super AMOLED). Hnacím motorem by měl být čip Snapdragon 865 s 5G modemem, v Evropě má být použit Exynos 990. Hlavní 12Mpx fotoaparát má doplnil 12Mpx širokáč a 64Mpx teleobjektiv.

Jak by mohl Galaxy Fold 2 vypadat?

Jak by mohl Samsung Galaxy Fold 2 vypadat, ukazuje designér Benjamin Geskin v nové sérii renderů založených na posledních únicích. Vzorem se mu stal původní model zkombinovaný s modelovou řadou Galaxy S20.

Samsung Galaxy Fold 2 má být představen letos v létě, pravděpodobně se tak stane v srpnu.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku