osmifinále - 1. zápasy
19.02.2020 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lipsko díky Wernerově penaltě veze z Londýna vítězství

Fotbalisté Lipska předvedli při své premiéře ve vyřazovací fázi Ligy mistrů sympatický výkon a svého soupeře v podobě Tottenhamu po většinu utkání přehrávali. Do Saska nakonec vezou těsný náskok po vítězství 0:1, které jim z penaltového puntíku vystřelil Timo Werner.

Hned úvodní vteřiny utkání signalizovaly, v jakém duchu se utkání ponese. Velmi brzy vyplaval míč na levé straně vápna, kam se přiřítil Angelino a jeho prudkou přízemní ránu vyrazil Lloris do tyče. Záhy se dvacet metrů od brány šikovně uvolnil Schick, pravačkou však poslal míč těsně vedle vzdálenější tyče.

Spurs o sobě poprvé dali vědět v deváté minutě. To v pokutovém území převzal míč Bergwijn, zasekl si jej na pravačku a pořádně protáhl Gulácsiho. Dorážející Alli zakončoval v nekomfortní pozici a poslal balón hodně mimo. Po čtvrthodině se o slovo podruhé přihlásil Schick, jehož hlavičce z rohového kopu opět chybělo pár centimetrů.

Před pauzou byla k vidění ještě jedna šance německého týmu, v dosavadním průběhu asi největší. Schick předal míč Sabitzerovi, který bravurně prostrčil na Wernera. Vyhlášený kanonýr však tentokrát svou pověst nepotvrdil a ztroskotal na Llorisovi. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Na samotném začátku druhé půle to vypadalo, že Tottenham tentokrát nechce hrát druhé housle. Aurierův přízemní centr tečoval na malém vápně Moura a Gulácsi měl co dělat, aby jeho pokus zneškodnil. Bergwijnova dorážka už vůbec povedená nebyla.

Klíčový okamžik zápasu přišel v šestapadesáté minutě. Werner nákopem do pokutového území hledal Laimera, který si míč zpracoval na prsa a byl velmi hloupě faulován Daviesem. Sudí bez váhání nařídil pokutový kop, jehož exekuce se ujal Timo Werner. Ten předvedl ukázkové provedení a s přehledem proměnil.

Další minuty se nesly ve svižném tempu. Alliho prudká rána zpoza vápna zaměstnala Gulácsiho, na druhé straně pustil Werner míč Schickovi, jenž v tutové šanci selhal a nechal se vychytat Llorisem. Dvacet minut před koncem dostali Spurs příležitost rozehrát přímý kop. K němu se postavil Lo Celso a jeho zdařilou střelu vytáhl Gulácsi horko těžko na tyč.

Z trestného kopu přišla i další šance Kohoutů, maďarský gólman ve službách Lipska si však přišel i na Lamelův pokus. A jelikož skórovat nedokázal ani Moura hlavou, veze si Nagelsmannova družina domu jednogólový náskok. Ten bude v odvetě hájit 10. března.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (511)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele