Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pár fotek a šlo se na věc

Pár fotek a šlo se na věc

Haas a Alfa Romeo to pojaly pracovně

Dnes v 9 hodin začal na Katalánském okruhu u Barcelony úvodní testovací den letošní sezony F1. Ještě před tím ukázaly svoje nová auta Alfa Romeo a Haas.

Alfa Romeo sice už absolvovala s C39 filmovací den, ale jen v provizorním lakování. Haas VF-20 byl již dříve představen na sociálních sítích.

 

Romain Grosjean (vlevo) a Kevin Magnussen s novým Haasem VF-20

 

Ani jedna prezentace nepřekypovala nějakými dechberoucími efekty. Jezdci a další členové stájí zapózovali u monopostů a pak se hned pustili do práce.

Ekipa z Hinwilu navíc oznámila, že její vývojovou jezdkyní zůstává Tatiana Calderonová. Rezervistou je ovšem velezkušený Robert Kubica. Polák také do kokpitu usedl jako první, odpoledne ho vystřídá Antonio Giovinazzi.

 

Jako první s Alfou Romeo C39 vyjel Robert Kubica

 

Design vozu se oproti loňsku nijak markantně nezměnil. Pouze přibyly reklamní plochy pro titulárního sponzora Orlen a dalšího partnera Huski. „C39 je přirozeným pokračovatelem předchozího modelu,“ uvedl technický ředitel Alfy Romeo Jan Monchaux. „Ovšem kromě ráfků, pneumatik a snad pár vnitřních dílů bychom těžko hledali součástku, která by neprošla nějakou úpravou. Počítáme s tím, že se oproti loňsku zlepšíme a posuneme se do přední části středu pole.