Nafetovanej? Ne, takhle jsem normálně. Pavel Novotný šokoval zkoprnělý štáb. A dnes v klidu odpálil bombu s vlasovci

19.02.2020 19:58

Server Seznam Zprávy si posvítil na starostu Řeporyjí Pavla Novotného (ODS), který je prý zřejmě nejvýraznějším českým starostou. Hodnotí ho jako populistu a extremistu, který ve svých snahách zvelebování Řeporyjí neváhá ani překračovat zákony. Svou práci pak předvádí v četných bláznivých mediálních výstupech. Redaktor Václav Dolejší se při návštěvě u starosty nestačil divit, Novotný podle něj skáče z tématu na téma jako blecha, často mu není rozumět a nelze pochopit, co říká, a jeho neuvěřitelná energie působí jako uragán. Mezitím Novotný na Facebooku Řeporyjí vzkázal, že bylo definitivně schváleno umístění pomníku vlasovcům a text pamětní desky.

Nafetovanej? Ne, takhle jsem normálně. Pavel Novotný šokoval zkoprnělý štáb. A dnes v klidu odpálil bombu s vlasovci
Foto: Tomas Stacha
Popisek: Pavel Novotný, starosta Řeporyjí

Václav Dolejší ze serveru Seznam Zprávy mapoval práci bývalého bulvárního novináře Pavla Novotného jako starosty Řeporyjí. Video s názvem „Zvíře z Řeporyjí“ musí být otitulkované, protože Novotnému leckdy vůbec není rozumět. „Nemůžem si tykat, ty vole? Ty jsi starší, že jo? Nemohl bys mi nabídnout tykání?“ spustil Novotný, což Dolejšího vykolejilo. Tykání ale nenabídl.

Anketa

Komentátor Mitrofanov tvrdí, že Česko NENÍ chytrá země, když se největší podpoře těší Babiš. Má Mitrofanov pravdu?

6%
94%
hlasovalo: 15216 lidí

Pak se Novotný pochlubil svými výsledky v on-line pokeru. „Schválně se podívám do žebříčku, počkej vole,“ chrlil ze sebe Novotný a pochlubil se, že vyhrál asi čtyři miliony dolarů. „A voni viděj šestimístnou částku v dolarech a jsou z toho hotový, vole,“ dodal na adresu svých kritiků.

Dolejší nechápal, kde se bere Novotného energie. „Já tak normálně působím, potom mám někde projev a říkaj, že jsem nafetovanej, ale takhle já jsem normálně,“ prohlásil starosta a vrátil se ke svému výstupu na kongresu ODS, kde způsobil svojí kritickou řečí značný poprask.

„Mě prostě štvalo, že mě používaj jako takovej paraván, a štval mě ten alibismus. Voni ty vole Novotný, Novotný vole, ale proč se taky nezeptaj toho Fialy, co jako můžeme udělat my v našem regionu? To ne vole, furt Novotný. Tak jsem je za to chtěl zjebat,“ dodal a rozesmál se, načež přidal historku o tom, že mu kdosi přinesl na úřad LSD.

S Dolejším se pak vydali do místního kostela a společenského sálu, kde se Novotný chystá uspořádat setkání všech pražských starostů včetně primátora Zdeňka Hřiba. „Já jsem chtěl bejt vždycky starosta,“ prohlásil Novotný. „Já mám Řeporyje opravdu rád a rád něco řídim. Mě ta práce opravdu naplňuje,“ dodal Novotný, který je podle ohlasů u obyvatel Řeporyjí poměrně oblíbený.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Novotný podle serveru Seznam Zprávy získal důvěru svých voličů tím, že jim slíbil populistická řešení jejich problémů. Sliboval boj s ilegálními skládkami, provozovateli ubytoven pro cizince a zejména s plánovanou výstabvou třídírny odpadu.

Novotný po příchodu na úřad ukončil spolupráci s provozovatelem místního zahradnictví nebo třeba s ředitelkou základní školy, se kterou měl dlouhodobé spory. Jeho hlavním obecním tématem se stal boj proti třídírně odpadu. Těch má podle redaktorů Praha nedostatek, ale Novotný prohlásil, že v Řeporyjích se postaví jen přes jeho mrtvolu.

Anketa

Měla by policie zakročit proti těm, kteří by blokovali Stanislavu Křečkovi přístup do kanceláře ombudsmana?

99%
1%
hlasovalo: 15431 lidí

„Pokud je třídírna vedena podle platných předpisů, tak okolní obyvatele v podstatě nezatěžuje,“ řekla ředitelka Institutu cirkulární ekonomiky Soňa Jonášová. „Není to skládka, nijak nezapáchá. Doprava, která je s ní spojená, je zpravidla mnohem menší než třeba u velkých supermarketů,“ dodala. O nafouknuté bublině v otázce třídírny hovoří i opoziční politici.

Další velkým tématem Novotného politiky je boj proti ubytovnám. Sám se s kamerou do několika z nich vydal a vlivem jeho mediální show musely některé alespoň zlepšit svá protipožární opatření, informuje server.

Novotný politik je podle redakce Seznam Zpráv schopný zastrašovat, vyhrožovat a překračovat zákony, aby prosadil své plány, které řeporyjští občané vítají. Svoji práci pak zveřejňuje v pořadu Extrémní starosta na Mall TV. Prý se vědomě staví do role blázna a šaška, což přináší ovoce.

Server například připomněl, že Novotný díky výhrůžkám, že pomocí obecní cesty zpomalí developerský projekt v řádu roků, donutil developery plánovanou výstavbu ukončit. Nebo že v noci nechal přemístit nepojízdné vraky aut doprostřed silnic a auta druhý den sama zmizela. Díky jeho mediální show pak situaci s vraky řešila i Sněmovna a přijala novelu zákona ke snadnějšímu odtahu vraků.

Novotný je podle serveru extrémní starosta, o kterém mluví celá republika, a díky kauze kolem památníku vlasovců se mohl několik týdnů chlubit tím, že zasahuje i do zahraniční politiky státu.

Novotný mezitím na Facebooku informoval, že řeporyjské zastupitelstvo definitivně schválilo pomník vlasovcům. „Řeporyjské zastupitelstvo definitivně rozhodlo o umístění pomníku vlasovcům i textu na pamětní desku. Pracuje se i na dalších dvou pomnících. Během dubna bychom rádi měli hotovo tak, aby na květnové výročí konce II. světové války bylo vše, tak jak má být. Esteticky i historicky,“ stojí v prohlášení.

„Pomník bude tvořit poměrně masivní pamětní deska doplněná uměleckým dílem od velmi známého umělce,“ řekl Novotný serveru Lidovky.cz a dodal, že pomník bude stát v horní části řeporyjského náměstí.

Místo podle jeho slov náhodou „vybrali“ reportéři ruské televize. „Rusové natočili reportáž ze špatného místa, kde pomník stát vůbec neměl. Nejdříve jsme se tomu smáli, ale pak jsme si řekli, že je to vlastně dobré místo a že to zrealizujeme tam. V důsledku nás tedy na nové místo navedli,“ prohlásil se smíchem Novotný.

Pomník prý nevyjde z veřejné soutěže, jak bývá zvykem, ale bude financován ze soukromých zdrojů. „Sehnal jsem sponzory, mezi nimi i jednu hotovou nejmenovanou superstar, aby realizaci díla financovali. Celý pomník pak k nám do Řeporyjí prostě přiletí z vesmíru a přistane na našem obecním pozemku. Bude se nám jistě líbit, a tak si ho necháme,“ vysvětlil Novotný.

Text desky ještě projde korekturou, ale již je jisté, že v něm nebude přímá zmínka o generálu Vlasovovi. „Přes četné kontroverze panující okolo fenoménu tzv. vlasovců je nepopiratelným historickým faktem, že tito vojáci přišli coby jediná vojensky organizovaná síla v nejkritičtější chvíli povstalcům na pomoc. Více než 300 vlasovských vojáků a důstojníků za to během pražského povstání zaplatilo cenu nejvyšší. Většina z nich spočinula v často hromadných, dodnes řádně neoznačených a mnohdy nedůstojných hrobech. Některé z nich dosud navíc nebyly a zřejmě nikdy nebudou objeveny. Čest jejich památce!“ mělo by stát na pamětní desce.

Součástí textu na desce bude i Solženicynův citát „Zdali všichni Češi pak pochopili, kteří Rusové zachránili jejich město?“ z knihy Souostroví Gulag.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…