Hlavní obsah

Nubia chce všem vypálit rybník, chystá nejrychlejší telefon

Novinky, lez

Čínská společnost Nubia se chystá odhalit svou novou vlajkovou loď, která bude cílit především na náruživé hráče. Chytrý telefon zvaný Red Magic 5G by totiž měl být tím nejrychlejším na světě. Vyplývá to z pozvánky, kterou podnik zveřejnil.

Foto: koláž Novinky.cz

Pozvánka na zrušenou tiskovku společnosti Nubia

Článek

Tím nejrychlejším „mobilním herním náčiním“ má být novinka především díky použitému displeji. Drtivá většina dnešních telefonů totiž nabízí obnovovací frekvenci 60 nebo 90 Hz, prémiové modely se pak chlubí hodnotou 120 Hz.

Model Red Magic 5G by však měl mít obrazovku s obnovovací frekvencí 144 Hz. Díky tomu by zobrazení her a videí mělo být plynulejší, což je především u akčních titulů cenná konkurenční výhoda.

Špičkový procesor

Nejen díky použitému displeji si nicméně novinka vyslouží titul nejrychlejší na světě. Na čínské sociální síti se totiž objevily parametry chystané novinky. Má být vybavena čipsetem Snapdragon 865, což je zatím nejvýkonnější model od výrobce Qualcomm.

Jde o osmijádrový čip, který se skládá z jednoho výkonného jádra taktovaného na 2,84 GHz, tří podpůrných jader s frekvencí 2,42 GHz a čtyř úsporných jader taktovaných na 1,8 GHz. Grafické jádro Adreno 650 slibuje až o 20 % vyšší výkon než v případě předchůdce.

Nejvýkonnějším smartphonem na světě je herní mobil od Asusu

Mobil

Dále se počítá s rekordní operační pamětí o velikosti 16 GB. To je hodnota, kterou v dnešní době nemají ani některé stolní počítače a notebooky. Do vínku přístroj dále dostane 64megapixelový fotoaparát od společnosti Sony.

Jak již samotný název napovídá, telefon bude podporovat také rychlé mobilní sítě páté generace. I když se 5G může zdát pouze jako další mobilní standard, ve skutečnosti budou jeho přínosy daleko větší. Pátá generace mobilních sítí zpřístupní podle studií vysokorychlostní internet až pro miliardu lidí a zařízení. A co víc, umožní rozmach moderních technologií.

Kromě displeje, jehož obnovovací frekvence byla již v podstatě potvrzena v pozvánce, jsou nicméně všechny další parametry pouze předmětem spekulací. V tuto chvíli totiž ani není jasné, kdy přesně bude mít Red Magic 5G premiéru.

Veletrh MWC 2020 nebude

Původně totiž zástupci společnosti Nubia chtěli novinku odhalit na konci února ve španělské Barceloně v rámci největšího mobilního veletrhu Mobile World Congress (MWC 2020). Organizátoři ze svazu GSMA však nakonec minulý týden veletrh zrušili kvůli obavám z šíření koronaviru 2019-nCoV.

„V důsledku globálních obav ohledně epidemie koronaviru je nemožné veletrh letos uskutečnit,“ prohlásil šéf GSMA John Hoffman.

Kdy tak nakonec bude Red Magic 5G odhalen, zatím není jasné.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nových iPhonů je nedostatek. Kvůli koronaviru

Společnost Apple přiznala, že nezvládne naplnit výhled tržeb pro druhé finanční čtvrtletí, které si stanovila minulý měsíc. Hlavním důvodem je výpadek dodávek...

Výběr článků

Načítám